Съдията отказва да постави на пауза решението си да запази изборното дело в Джорджия срещу Марк Медоус в щатския съд

...
Американският окръжен съдия Стив Джоунс отхвърли искането на бившия началник
Коментари Харесай

Американският окръжен съдия Стив Джоунс отхвърли искането на бившия началник на кабинета на Доналд Тръмп в Белия дом Марк Медоус да спре решението си да не премества делото за подривна дейност в Джорджия във федералния съд.

Медоус беше помолил федералния съдия да издаде спешно спиране, за да може да избегне възможността да бъде осъден в щатския съд, докато все още се бори да премести делото си във федералния съд.

Джоунс не се трогна. „Твърденията на Медоус, че той ще бъде непоправимо ощетен от възможността да бъде изправен пред съда следващия месец, са недостатъчни, за да понесат тежестта си по искания спешен престой. Не е определена дата за процеса срещу Медоус и той признава, че не е гарантирано, че процесът му ще бъде през октомври.

Отказът на Джоунс на искането на Медоус поставя началото на конфронтация в 11-ия окръжен апелативен съд на САЩ, федерален съд с консервативна насоченост, който разглежда жалбата му. Медоус също поиска спешна заповед от 11-ти окръг, която да спре решението на Джоунс, докато обжалването се изпълни.

Медоус твърди, че обвиненията срещу него трябва да бъдат преместени във федералния съд, където той ще се стреми да ги отхвърли съгласно федерален имунитет, който при някои обстоятелства е разширен до обвиняеми, изправени пред съд за действията си, докато са служили като федерални служители.

Джоунс, назначен от Обама, постанови миналата седмица, че Медоус не е преодолял законовата пречка за преместване на делото във федералния съд.

Окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис се противопостави на искането на Медоус за спиране на решението, като каза на съдията във вторник, че Медоус преувеличава опасенията, че може да бъде съден, осъден и затворен в рамките на щатското съдебно производство, докато тече федералното обжалване.

11-та окръг е определила бърз график за брифинг за спешната заповед, която Meadows иска от апелативния съд, с крайни срокове в сряда за брифингите, които е поискал от двете страни.

Медоус беше обвинен в рекет и склоняване на държавен служител да наруши клетвата си като част от разрастващо се дело срещу опити за отмяна на резултатите от президентските избори през 2020 г. в Грузия. Той не се признава за виновен.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР