Съдията от Софийския районен съд и негов бивш председател Методи

...
Съдията от Софийския районен съд и негов бивш председател Методи
Коментари Харесай

Съдия Методи Лалов подаде оставка и напуска системата

Съдията от Софийския областен съд и негов някогашен ръководител Методи Лалов напуща правосъдната система. Той е подал оставката си пред Висшия правосъден съвет. Това заяви самият той на страницата си във Facebook. Лалов споделя, че си потегля от правосъдната система, а някогашният началник на антикорупционната комисия Пламен Георгиев се завръща в нея, " с цел да заеме почтено мястото си на прокурор ".

По-рано през днешния ден стана известно, че Георгиев е изискал да се върне в профилираната прокуратура, а в понеделник прокурорската гилдия ще заседава изключително с една единствена точка – молбата му да бъде назначен като прокурор.

Съдия Лалов написа, че си потегля от съда, само че сърцето му остава вечно там. " Правя го, с цел да работя за смяна, която ще разреши в правосъдната система да влизат и да остават почтените, самостоятелни и способени магистрати. Излизам, с цел да се боря в правосъдната система да се завърне справедливостта ", прибавя арбитър Лалов.

В заявката си до Висшия правосъден съвет, той е показал, че моли да бъде освободен от поста считано от 2 септември.

" Причината да напусна специалността, която практикувам повече от 16 години, и която постоянно ми е носела задоволство е, че достойнството и достолепието не ми разрешават да следя по какъв начин правосъдната власт прави следващата крачка към своята крах ", написа до Висш съдебен съвет Лалов. Мотивите за оставката и цялостния текст в заявката до съдийската гилдия на Висш съдебен съвет четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР