Съдията Андон Миталов от Специализирания наказателен съд, санкциониран от Съединените

...
Съдията Андон Миталов от Специализирания наказателен съд, санкциониран от Съединените
Коментари Харесай

Санкционираният от САЩ Андон Миталов остана ненаказан

Съдията Андон Миталов от Специализирания углавен съд, глобен от Съединените американски щати поради корупция, няма да бъде осъден, защото през днешния ден съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет не съумя да доближи до решение с болшинство от 8 гласа " за ", съобщи правният портал.

Дисциплинарното произвеждане против Андон Миталов беше формирано при започване на предходната година по предложение на тогавашния министър на правораздаването Данаил Кирилов, който изиска неговото уволнениe. То беше в резултат на решението на Държавния департамент на Съединени американски щати да наложи възбрана за влизане в страната на Андон Миталов и членовете на фамилията му с претекст, че съдията е „ забъркан в сериозна корупция “. Това беше първият случай, в който българин е глобен от Съединени американски щати.

Името на Миталов стана известно и около случая с шефа на придвижване „ Русофили “ Николай Малинов, който е упрекнат в шпионство. В края на 2019 година стана ясно, че Миталов е разрешил на Малинов да пътува до Русия, без да е желано преди този момент позволение от прокуратурата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР