Съдия в Невада отхвърли иск щатските власти да не удостоверяват

...
Съдия в Невада отхвърли иск щатските власти да не удостоверяват
Коментари Харесай

Съдия отхвърли иск да не бъдат обявявани за валидни изборите в Невада

Съдия в Невада отхвърли иск щатските управляващи да не удостоверяват валидността на президентските избори, съобщи Ройтерс.

Организацията "Проект за почтени избори ", ръководена от крайнодесен деятел, твърди, че открила 1400 случая на хора, регистрирани като гласоподаватели в Невада, отпътували да живеят в Калифорния и след това дали своят вот в Невада. Съдията Глория Стърмън от окръг Кларк постанови, че удовлетворяването на желае би лишило от цивилен права над един милион души. По думите й за изборните измами си има административни ограничения, само че е шокиращо да се желае изцяло отменяне на изборите.

В обособен правосъден иск, импортиран във вторник, предизборният щаб на президента Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския упорства да бъдат анулирани изборните резултати в Невада или Тръмп да бъде разгласен за победител.

Аргументите на ищеца са за пуснати противозаконни и сбъркани бюлетини и за употребяваното сканиране на подписите на гласоподавателите върху бюлетините, пратени по пощата, което е нарушаване на щатските закони.

В желае се показва също, че са били преброявани бюлетини, пуснати от името на към този момент умряли хора, че на наблюдаващите не е било позволено да наблюдават "ключови моменти " от процедурата, както и че на жителите на индиански територии са били предлагани тласъци, с цел да гласоподават. Съдебното съвещание по жалбата на щаба на Тръмп е планувано за 1 декември.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР