Съдия Татяна Гьонева Коева, която пусна на свобода Георги Николаев,

...
Съдия Татяна Гьонева Коева, която пусна на свобода Георги Николаев,
Коментари Харесай

Като с Дебора: Съдия Гьонева пуснала и убиеца на двама музиканти

„ Съдия Татяна Гьонева Коева, която пусна на независимост Георги Николаев, брутално обезобразил 18-годишната Дебора, пусна и килъра на сина ми “.

Това описа пред „ Телеграф “ почернената майка Мариела Николова. Тя губи сина си на 29 юни 2018 година при злополука на прохода Хаинбоаз при с. Пчелиново.

За мелето с умрелите музиканти Павел Дюлгерски и Николай Николов, прочут като NI. сo, е упрекнат турския камионджия Мехмет Калиман. „ Станахме очевидци на водевил. Видях от първия ред по какъв начин работи българското правораздаване и по какъв начин палач си потегля несмущаван, с условна присъда “, изригна майката на Николай.

Трагедията става на десен завой. Колата с Павел и Николай навлиза в насрещното и се блъска в автовоза, каран от Калиман. Николай умира на място, Павел умира 4 месеца по-късно в болница. Майката споделя, че арбитър Гьонева „ излиза на сцената на правосъдните дейности близо пет години след злополуката “.

Толкова време е нужно на проверяващите да получат желаната от потресеното семейство тройна съдебномедицинска експертиза, която сочи, че Мехмет Калиман е карал с превишена скорост и има учредения да му бъдат повдигнати обвинявания.

Според предходната обаче той е карал с допустимите 40 км/час. Три месеца продължава досъдебното произвеждане през 2023 година Майката твърди, че на 18 май арбитър Гьонева изрича следните думи: „ Не би трябвало да се гледа на присъдите като на наказване. Това е индивидът. Той има семейство, което има потребност от него. Наказанието би трябвало да бъде с мисъл и грижа за хората, които не престават живота си “.

„ Не зная дали тази жена има деца, само че стартирам да мисля, че и майка на позиция като нейната бива задвижена от различен тип ползи, не майчински.

Обърна внимание повече на думите на Калиман, че до момента в който е бил държан тук, жена му влезнала в болница, а детето му по този начин се разстроило, че не издържало приемните си изпити в университета “, споделя Маринела. Трудно й е да приказва за това, само че осем месеца след злополуката тя е диагностицирана с рак и в този момент се бори с него.

„ Прокурор Анета Стоева изиска наказване от 3.5 година условно. Калиман призна виновността си, с което автоматически се влиза в режим 1/3 понижаване на присъдата. Съдия Гьонева изиска 4.5 година наказване.

При по този начин създалите се условия се получават тъкмо 3 година затвор, което е оптималният период за оповестяване на присъдата за условна. Всичко стана за по-малко от 10 минути. Ние като зашеметени фенове наблюдавахме по какъв начин се разиграва топката на един тенискорт “, споделя майката. Така Мехмет Калиман е освободен на момента. Това е на първа инстанция, в този момент фамилията чака делото да се гледа на Апелативен съд – Пловдив.

Според първата експертиза лидерът на автовоза карал с допустимите 40 км/час, което автоматически го оневинява, не се стига до съд и е освободен. По думите на Мариела тогава турчинът не е бил разпитван като обвинен, а като очевидец. Следват близо 5 година, в които Калиман умерено упражнява специалността си, преминавайки през страната ни над 50 пъти.

Заключението на тройната експертиза води до заповед за задържането му. На три следващи дати мъжът не се явява. Следва европейска заповед за задържането му и при курс, който се пробва да направи през България, го хващат. Три месеца остава в ареста в Стара Загора с мярка за неотклонение „ задържане под стража “, която юристът му оспорва, само че Апелативен съд – Пловдив, не зачита настояването му.

При първото си изказване по случая „ Дебора “ на 31 юли, съдийката съобщи:„ В този случай, с цел да има междинна телесна щета трябваше да е налице заплаха за живота - ние това не го установихме. Доказателствата по делото не подплатиха обвиняването за междинна телесна щета.

Тези производства са бързи, незабавни, т. е. ние трябваше въз основа единствено на тези доказателства да вземем решение “, уточни съдийката и разгласи, че няма да подава оставка, тъй като доста си обичала работата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР