Съдия постанови, че Тръмп през 2019 г. е наклеветил писател, който вече е спечелил дело срещу него за сексуално насилие и клевета

...
НЮ ЙОРК (AP) — Четири месеца след като съдебните заседатели
Коментари Харесай

НЮ ЙОРК (AP) — Четири месеца след като съдебните заседатели установиха, че Доналд Тръмп е сексуално малтретирал и клеветил колумниста Е. Джийн Карол , федерален съдия постанови в сряда, че още повече от коментарите на бившия президент за нея са клеветнически. Решението означава, че предстоящ втори граждански процес ще засяга само колко повече той трябва да й плати.

Решението ще рационализира значително втория процес, насрочен за януари. Става въпрос за забележки, направени от Тръмп през 2019 г., след като Карол за първи път публично заяви, че Тръмп я е нападнал сексуално в съблекалнята на луксозен универсален магазин през 90-те години, което той отрича.

Първият процес, тази пролет, засяга самото обвинение за сексуално насилие и дали по-скорошните коментари на Тръмп са били клеветнически. Съдебните заседатели присъдиха на Карол 5 милиона долара, като установиха, че тя е била сексуално малтретирана, но отхвърлиха обвиненията й, че е била изнасилена.

„Журито разгледа и реши въпроси, които са общи и за двата случая – включително дали г-н Тръмп е обвинил невярно г-ца .. Карол, че е изфабрикувала обвинението си в сексуално насилие и ако това е така, че го е направил със съзнанието, че това обвинение е невярно" или е действал с безразсъдно пренебрежение към истината, пише американският окръжен съдия Луис Каплан в решението от сряда.

Съдията каза, че присъдата на съдебните заседатели от май, като установява, че Тръмп наистина е малтретирал сексуално Карол, ефективно установява, че изявленията му от 2019 г. също са неверни и клеветнически.

Карол и нейните адвокати „очакват с нетърпение ограничен процес за обезщетение за първоначалните клеветнически изявления, направени от Доналд Тръмп“, каза нейният адвокат Робърта Каплан, която не е свързана със съдията.

Адвокатът на Тръмп Алина Хаба каза в сряда, че правният му екип е уверен, че присъдата на съдебните заседатели ще бъде отменен, оспорвайки новото решение на съдията. Тръмп, първият фаворит за номинацията на Републиканската партия за президент през 2024 г., също се стреми да отложи втория процес.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР