Съдия Евгени Георгиев © Велко Ангелов Общото събрание на Софийския

...
Съдия Евгени Георгиев © Велко Ангелов Общото събрание на Софийския
Коментари Харесай

Съдиите от Софийския градски съд номинираха Евгени Георгиев за председател

Съдия Евгени Георгиев

© Велко Ангелов Общото заседание на Софийския градски съд (СГС) гласоподава решение да предложи на съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет да назначи арбитър Евгени Георгиев за ръководител на съда.

В събранието са взели участие 64 съдии, като от тях 53 са подкрепили Георгиев, а 11 са били срещу. В най-големия областен съд в България има общо 121 съдии с право на глас, като от тях 12 са били в отпуск, т.е. в общото заседание са взели участие повече от половината магистрати от Софийски градски съд.

Това е втори опит на Евгени Георгиев да оглави градския съд, само че този път той има и поддръжката на сътрудниците си. През март тази година при гласуването в съдийската гилдия той получи пет при нужни осем гласа. Тогава неговият конкурент - някогашният ръководител на Софийски градски съд Светлин Михайлов, получи два гласа и изборът се провали. Софийски градски съд е без непрекъснато управление от есента на 2017 година, откакто тогавашният ръководител Калоян Топалов, определен едвам две години по-рано, изненадващо подаде оставка.

Крайният период за номинации в актуалната процедура за нов ръководител на Софийски градски съд е 7 юни.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР