Съдии, прокурори и следователи нямат право да получават други средства

...
Съдии, прокурори и следователи нямат право да получават други средства
Коментари Харесай

Марков за магистратите: Парите им са много добри, нямат право на повече

Съдии, прокурори и следователи нямат право да получават други средства с изключение на парите от бюджета. Това сподели пред bTV депутатът от ГЕРБ и някогашен парламентарен арбитър Георги Марков във връзка законовите промени, които отрязаха опцията организациите на магистратите да получават външно финансиране.

„ Това са съдии, прокурори и следователи, имат независим бюджет, за бедна България те са доста добре материално обезпечени и по този начин би трябвало. Парите са им доста добри”, разяснява Марков.

В коментар на изказванията, че с това решение магистратите са лишени от специализации, той уточни, че съдът, прокуратурата и следствието не са школа за преподготовка на адвокати. „ Да поканят проф. Герджиков да им изнесе лекция, Оги няма да им вземе и пари”, означи депутатът от ГЕРБ.

„ Организациите, които дават пари, могат да станат страна по дело. Тогава кой ще взема решение делата”, попита Марков.

„ Представяте ли си Митко Бербатов, както е направил фондация тук за даровити деца, да направи фондация в Германия и в Лондон, да хрантути там локалните съдии. Как ще реагират Тереза Мей и Ангела Меркел”, сподели още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР