Съдии от Върховния административен съд си направиха отводи по две

...
Съдии от Върховния административен съд си направиха отводи по две
Коментари Харесай

Съдии от ВАС си направиха отвод по две дела за отнемането на лиценза на КТБ от БНБ

Съдии от Върховния административен съд си направиха отводи по две каузи, свързани с отнемането на лиценза на  Корпоративна комерсиална банка (КТБ) от Българска национална банка (БНБ). Това оповестиха от пресцентъра на съда.
Делата са формирани по молба на изпълнителните шефове на КТБ за анулация на влезнали в действие избрания от 2014 година и 2015 година С тях без разглеждане са оставени тъжби на изпълнителните шефове на банката срещу решение 138 от 6 ноември 2014 година на Управителния съвет на Българска народна банка за лишаване на лиценза на Търговската банка. 
Отводите на съдиите са направени по искане на изпълнителните шефове на КТБ. Това са магистрати, които са били по каузи, формирани по тъжби против решението на Българска народна банка за лишаване на лиценза на банката, както и такива, които са взели участие в приемането на тълкувателно решение по тълкувателно дело 4/2015 година на Върховен административен съд.
Припомняме, че в края на август бългapcĸoтo зaкoнoдaтeлcтвo лиши KTБ oт cъдeбeн ĸoнтpoл при peшeниeтo зa oтнeмaнe нa лицeнзa й, който бе лишен през 2014 година от Българска народна банка. Банката бе сложена и под специфичен контрол. Основните акционери оспорваха това решение пред Върховния административен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР