Съдебният процес срещу Миню Стайков и другите 13 обвинени за

...
Съдебният процес срещу Миню Стайков и другите 13 обвинени за
Коментари Харесай

Ето кога процесът срещу Миню Стайков тръгва по същество

Съдебният развой против Миню Стайков и другите 13 упрекнати за корист със средства от европейските аграрни фондове ще стартира всъщност на 14 януари 2020 година, реши Специализираният углавен съд в разпоредително съвещание нощес (25 ноември 2019 г.). Това оповестиха от пресцентъра на Специализирана прокуратура.

Съдът одобри, че няма процесуални спънки делото да стратира, откакто не откри позволени пропуски и неточности в обвинителния акт, които биха уязвили правото на подсъдимите да се пазят.

Съдебният състав удостовери мярката за неотклонение „ Задържане под стража “ на Миню Стайков, защото не са настъпили нови условия, които допускат нейното изменение. Със същия претекст удостовери и избраните парични гаранции на 9-има от подсъдимите, които без законно съображение са получавали или са кандидатствали да получат средства от еврофондовете.

Започна делото против Миню Стайков

Съдът промени в по-леки само ограниченията на четиримата подсъдими чиновници на Държавен фонд „ Земеделие “ – от „ Парична гаранция “ в „ Подписка “, защото сега те са без работа и приходи, а по-тежките ограничения към този момент са изпълнили задачите си, планувани в закона.

На разпорeдителното съвещание Министерството на финансите предяви цивилен иск против Миню Стайков и други четирима от подсъдимите, с който претендира пред съда да бъдат възобновени в бюджета всички усвоени от тях средства на Държавен фонд „ Земеделие “ от европейски аграрни фондове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР