Съдебна заседателка беше освободена от наказателния процес срещу Доналд Тръмп

...
Съдебна заседателка беше освободена от наказателния процес срещу Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Една от съдебните заседателки по делото срещу Тръмп се оттегли, почувствала се застрашена

Съдебна заседателка беше освободена от наказателния развой против Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, откакто споделила, че се е почувствала застрашена, защото е била обществено разпозната, заяви съдията по делото, представен от Българска телеграфна агенция.

Обръщайки се към съда, правосъдната заседателка декларирала, че фамилията, приятелите и сътрудниците ѝ са се свързвали с нея, откакто ѝ споделили, че са разпознали от изявления в пресата, че е член на правосъдното жури.

" Не имам вяра на този стадий, че мога да бъда почтена и безпристрастна и, че няма  да разреша на външни въздействия да повлияят на взетите от мен решения в правосъдната зала ", сподели дамата, която беше една от седемте определени правосъдни заседатели по-рано тази седмица.

Сега остават шестима правосъдни заседатели, откакто арбитър Хуан Мерчан я освободи.

Решението на съдията насочи вниманието към изключителния напън към първия углавен развой в историята против американски президент, отбелязва Ройтерс.

Тръмп разкритикува очевидците, правосъдните чиновници, забъркани по делото и техните родственици, което накара Мерчан да му наложи частична възбрана (да оповестява информация).

Прокурор Кростофър Конрой сподели, че Тръмп е нарушил възбраната с последните си изявления за някогашния си юрист и евентуален очевидец на обвиняването Майкъл Коен в обява от 17 април, в която се споделя, че демократични деятели под прикритие са лъгали съдията, с цел да се опитат да влязат в журито.

Тръмп, който е претендент за президент от Републиканската партия на изборите през 2024 година е противоречива фигура в американската политика и доста от търсените хора за присъединяване като правосъдни заседатели са споделили, че не биха могли да оценят неговата виновност или непорочност.

Адвокатите през днешния ден ще продължат да търсят правосъдни заседатели, които да решат ориста на Тръмп в процеса, който се организира единствено месеци преди идната му изборна конкуренция с президента демократ Джо Байдън.

Съдът има задача да откри гражданин на Ню Йорк, който ще отсъжда независимо за действията на републиканския кандидат-президент в мощно демократичния Манхатън, където предприемачът, трансформирал се в политик, построи името си като магнат в региона на недвижимите парцели преди десетилетия.

Тръмп пледира почтен по 34-те обвинявания за хипотетично подправяне на финансови документи, с които е прикрил заплащания за безмълвие на порноактрисата  Сторми Даниълс.

Делото за платените пари стартира в понеделник. Избраните правосъдни заседатели включват здравна сестра, софтуерен инженер и двама корпоративни юристи. 

Съдията сподели, че самоличността на 12-те правосъдни заседатели и шестимата им заместници ще останат секрети, с изключение на за Тръмп, юристите му и прокурорите.

Встъпителните пледоарии могат да се проведат в понеделник, в случай че правосъдното жури бъде попълнено тази седмица.

Осъдителна присъда няма да спре Тръмп от възможен втори мандат, само че половината самостоятелни гласоподаватели и един от всеки четирима републиканци споделиха, че няма да гласоподават за него, в случай че той бъде наказан, излиза наяве от изследване на публичното мнение на Ройтерс/Ипсос, което завърши на 8 април.  

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР