Съдбата на Царевна е предрешена след изказването на Мария Захарова.

...
Съдбата на Царевна е предрешена след изказването на Мария Захарова.
Коментари Харесай

Капитан Христо Памукчиев: Съдбата на Царевна е предрешена след изказването на Захарова

Съдбата на " Царевна " е предрешена след изявлението на Мария Захарова. Той ще бъде национализиран от проруските сепаратисти в Донецк. Това разяснява пред Нова нюз капитан далечно корабоплаване Христо Папукчиев.

„ Корабът не е български, той плава под малтийски байрак. Собственикът, който ръководи компанията е италианец. Съдбата на кораба е предрешена няколко дни след изявлението на Мария Захарова, която сподели, че корабът би трябвало да отплава по най-бързия метод. Няколко дни по-късно, обаче този регион беше разгласен за част от Руската федерация. Корабът се приготвя за отплаване, представител на донецките управляващи споделя, че корабът остава там където се намира и в случай че желаят да им се заплати. Цената на кораба е 8 млн. $, цената на товара е към 12 млн. $. Започват договаряния, търси се помощ от регионалният шеф на италианската област Лигурия. След това се поема ангажимент за договаряния на високо ниво. До момента няма развиване.

" За кораба досега не е платена никаква сума. Има и други кораби, споделящи ориста на Царевна “, разкрива капитанът.

„ Сега се споделя, че корабът ще бъде национализиран, ще му бъде заменен флагът и името. Това е нарушение на морското право. Това е брутално отношение към материална полезност “, счита Христо Папукчиев.

Той разяснява и договорката за украинското зърно.

„ 12 кораба е максимумът, който може да обезпечи процедурата по транзитиране на украинско зърно все още. Корабите се ревизират по 4 часа приблизително. Има случаи, обаче на саботиране на тези инспекции. Има обезпечен кулоар, който е обезпечен, че е разминиран и по който корабите минават “, обясни той.

След Нова година още веднъж се качвам на транспортен съд, разгласи кап. Папукчиев. Той сподели, че работата на капитана е да дефинира равнището на риска и да взима най-правилните решения.

„ От цялата зърнена договорка печелят турските корабоплавателни компании. За тях остават 37% от приходите от този пренос, до момента в който за България остава едвам 1% “, изясни той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР