Съдбата е в услуга на смелите - това написа Стефанос

...
Съдбата е в услуга на смелите - това написа Стефанос
Коментари Харесай

Съдбата е в услуга на смелите: Щастливите сълзи на шампиона Циципас

" Съдбата е в услуга на смелите " - това написа Стефанос Циципас върху камерата на корта, откакто беше завоювал своята 3-та купа на Мастърса в Монте Карло. Гъркът единствено пред малко повече от година доближи до втория си " мейджър " край и изглеждаше подготвен да се бори за първата позиция в международната класация, само че последва непредвиден спад, който продължи чак до началото на предходната седмица и никой не считаше Циципас за сериозен кандидат за купата в Княжеството, имайки поради, че той към този момент беше напуснал топ 10 и нямаше нито един доближат край през сезона.

Всичко това обаче се промени единствено за няколко дни, в които Стефанос ни подари с най-хубавото от своята игра и записа три следващи победи над топ 10 представители, с цел да оформи своя хеттрик от трофеи в Монако, а явно този триумф значеше повече от всеки различен до момента в неговата кариера, тъй като облекчението на лицето на сегашния номер 7 беше изписани и щастливите сълзи не закъсняха.

" Какво значат сълзите? Преминах през толкоз доста компликации през последната година. Невероятно е още веднъж да бъда на подиумите и да спечелвам шампионати. Не мога да благодаря задоволително на моето семейство и другари, които продължиха да имат вяра в мен от самото начало, макар че опрделено не е било най-лесното нещо на света. Вярвам, че там някъде има Господ и му благодаря, че направи това допустимо. Третата купа е даже по-специална от предходните две. Истината, е че бях извънредно нервозен и доста желаех да печеля третия си трофей в Монте Карло. В последна сметка това фактически се случи и съм един доста благополучен човек сега " - показа някогашният номер три по време на церемонията по награждаването.

Tsitsipas clearly emotional. Back up to World #7, his biggest title in 24 months
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР