Съдът запорира имущество на фамилия Баневи като обезпечение на бъдещ

...
Съдът запорира имущество на фамилия Баневи като обезпечение на бъдещ
Коментари Харесай

Съдът запорира имущество на семейство Баневи

Съдът запорира имущество на фамилия Баневи като поръчителство на предстоящ иск на КПКОНПИ за 141 820 225,19 лева по отношение на обвинявания на Специализираната прокуратура, оповестиха от ведомството.

 © Архив
Апелативният съд в Бургас издаде обезпечителна заповед, с която позволи поръчителство на предстоящ иск на КПКОНПИ за лишаване в интерес на страната на нелегално добито имущество от Николай, Евгения и Мария Баневи на стойност 141 820 225,19 лв..

Съдът наложи запор на поименни акции и дружествени дялове от капитала на търговски сдружения на Баневи, на движими движимости, конфискувани от Специализираната прокуратура (златни кюлчета и украшения, часовници, монети и др.), на средства в банкови сметки, както и на моторна яхта.

Николай, Евгения и Мария Баневи са упрекнати от Специализираната прокуратура за присъединяване в проведена незаконна група (ръководена от Николай Банев) основана за данъчни закононарушения, пране на пари и длъжностни присвоявания.

За повдигнатите обвинявания прокуратурата уведоми КПКОНПИ, която от своя страна предприе дейности по застраховане на нелегално добито имущество.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР