Съдът в Скопие осъди Беким Хаджиу, който е собственик на

...
Съдът в Скопие осъди Беким Хаджиу, който е собственик на
Коментари Харесай

За смъртта на 45 човека в изгорелия автобус на АМ „Струма“: Година и осем месеца затвор за собственика на фирмата- превозвач

Съдът в Скопие осъди Беким Хаджиу, който е притежател на компанията, чийто рейс изгоря преди три години на автомагистрала „ Струма “, съобщи сътрудник на bTV. Той ще би трябвало да лежи година и осем месеца в пандиза, да заплати санкция от 13 хиляди евро и няма да може да транспортира пасажери през идващите четири години.

Той и компанията бяха упрекнати, тъй като няколко пъти фалшифицирали документите, с цел да може рейсът да премине македонско-българската граница. Разрешение за интернационален транспорт на пасажери въобще не е издадено от способеното министерство в Скопие.

Автобусът даже е минал държавната граница 113 пъти без годно позволение за транспорт на пасажери.

Снимка: Ладислав Цветков

Защитникът разгласи, че ще апелира присъдата.

„ Това закононарушение не е обвързвано с злополуката, която се случи в България. Това е престъпно закононарушение в активността на юридическо лице „ Беса Транс “. Ако се направи параленост с други сходни каузи, считам, че в тази обстановка присъдата е прекомерно висока ”, сподели в правосъдната зала бранителят Асмир Алиспахич.

Снимка: Ладислав Цветков

В Македония делото се води единствено за активността на компанията, а за аргументите за случая делото се води от българските управляващи, които откриват, че става дума за неточност на водача.

На 23 ноември 2022 година на магистрала„ Струма “ стана най-смъртоносният пътен случай в българската история и за последните 10 години в Европа. Загинаха 45 души, в това число 12 деца, 7 души бяха ранени.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР