Съдът в Калининградска област осъди Игор Баришников на 7,5 години

...
Съдът в Калининградска област осъди Игор Баришников на 7,5 години
Коментари Харесай

В Русия осъдиха болен човек за фейкове срещу армията и пратиха 96-годишната му майка в старчески дом

Съдът в Калининградска област осъди Игор Баришников на 7,5 години затвор по обвинявания в разпространяване на подправени вести за съветската войска. 96-годишната му майка, за която се грижи той, е предадена на органите по наставничество за настаняване в старешки дом. Това оповестява " ОВД-инфо " с позоваване на юрист Мария Бонцлер.

В същото време, както акцентира юристът, Евгения Баришникова (майка му) не е приета за юридически недееспособна. Бонцлер счита, че съдът няма право да се разпорежда с нея, акцентира " Новая газета Европа ".

Адвокатите нарекоха настояването на прокурора за осемгодишна присъда за Баришников " съзнателно ликвидиране на двама души " - самият мъж има подозрение за рак, живее е с цистостома (допълнителен отвор на пикочния мехур - бел. ред.).

Лекуващият доктор на Баришников съобщи в съда, че мъжът не би трябвало да бъде в колония, защото се нуждае от непрекъснато здравно наблюдаване, само че съдът отхвърли настояването за медицински обзор и осъди подсъдимия на седем години и половина затвор.

Делото за " военни имитации " против Баришников беше формирано поради изявления във " Facebook ", в които се приказва за закононарушения в Буча и Мариупол, както и за потъналия крайцер " Москва ".
 В Русия арестуваха татко и изпратиха щерка му в подслон за антивоенна рисунка
В Русия арестуваха татко и изпратиха щерка му в подслон за антивоенна рисунка

Той е упрекнат за дискредитиране на армията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР