Съдът в град Сейнт Луис предяви обвинение за нарушаване на

...
Съдът в град Сейнт Луис предяви обвинение за нарушаване на
Коментари Харесай

Обвиниха губернатора на Мисури за нарушаване на правото на личен живот

Съдът в град Сейнт Луис предяви обвиняване за нарушение на правото на персонален живот против губернатора на щата Мисури Ерик Грейтънс, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на АП.

Губернаторът републиканец е упрекнат, че е направил компрометираща фотография на фризьорка, с която е имал извънбрачна връзка през 2015 година, преди да бъде определен за губернатор през 2016 година. Той призна, че е направил неточност, само че акцентира, че не е направил закононарушение. Според обвиняването на 21 март 2015 година губернаторът е фотографирал без нейно познание и единодушие жена, която била "гола или разголена ". След това той трансферирал фотографията по метод, който разрешава достъп до нея посредством компютър, а това е нарушаване на правото на персонален живот съгласно законите на щата и се санкционира с до 4 години затвор. По-късно губернаторът употребявал фотографията, с цел да принуди дамата да резервира безмълвие за връзката си с него.

След предявяването на обвиняването водачи на Републиканската партия в щатския Конгрес обявиха, че ще образуват комисия, която да дефинира дали той може да продължи да управлява щата, до момента в който е разследван. Грейтънс назова прокурорката Ким Гарднър "безразсъдна либералка " и я упрекна, че употребява поста си, с цел да натрупа политическо въздействие. Адвокатът му Едуард Дауд съобщи, че обвиняванията против клиента му са неоснователни. "За 40 години държавна и частна процедура в никакъв случай не съм се сблъсквал с сходно нещо ", добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР