Съдът в Гомел осъди Сергей Тихановски на 18 години в

...
Съдът в Гомел осъди Сергей Тихановски на 18 години в
Коментари Харесай

Съпругът на Светлана Тихановска получи 18 години затвор

Съдът в Гомел осъди Сергей Тихановски на 18 години в колония със непоколебим режим в Беларус, съобщи беларуската организация БелТА, заяви БГНЕС.

Опозиционният деятел е приет за отговорен в приканване към принуждение против управляващите и подготовка на всеобщи вълнения в страната. Сергей Тихановски, прочут видеоблогър, се кандидатира за президент, само че беше задържан по съмнителни обвинявания и хвърлен в пандиза. Съпругата му, опозиционна лидерка Светлана Тихановска, призна, че тя и децата ѝ са заплашвани. Тихановска живее в заточение в Литва. 

Днес Тихановска назовава Лукашенко " някогашен президент ", приканва Европейски Съюз да му наложи наказания, и го квалифицира като " опасност за сигурността на Европа ", защото изтласква мигранти по границите й с Европейски Съюз.

От президентските избори през предходната година насам десетки хиляди беларуси са напуснали страната в боязън от разследващите служби. Човек може да бъде хвърлен в пандиза единствено поради каналите и обществените мрежи, за които се абонира. Правозащитни организации настояват, че към 100 души са били задържани при започване на октомври за мнения в обществените мрежи. Всички задържани са застрашени от 12 години затвор по обвинявания за ``разпалване на обществена вражда``.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР