Съдът в Дания е одобрил на първа инстанция екстрадицията на

...
Съдът в Дания е одобрил на първа инстанция екстрадицията на
Коментари Харесай

Датски съд е одобрил екстрадицията на обвинения в убийството в Цалапица

Съдът в Дания е одобрил на първа инстанция екстрадицията на Рангел Бизюрев, упрекнат в убийството на Димитър Малинов от Цалапица, разгласи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев. От прокуратурата прецизираха, че Бизюрев е обжалвал това и следва окончателното решение на датските магистрати. Междувременно в Пловдив още веднъж бе отсрочено делото за укривателство на тежкото закононарушение против близнаците Борислав и Валентин Динкови с претекста, че се чака изгонването на Бизюрев.



Разговорите с датските управляващи се водят както на професионално, по този начин и на политическо равнище и екстрадацията на Рангел Бизюрев ще е в оптимално къси периоди, съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев. В края на ноември Бизюрев бе арестуван в Дания, откакто в продължение на 4 месеца се укриваше в разнообразни страни.

" Миналата седмица Рангел Бизюрев е бил изправен пред съд. Първата правосъдна инстанция е почела настояването за екстрадиция. Надяваме се след обжалването напълно скоро към този момент да го получим назад ", съобщи гл.комисар Живко Коцев – основен секратер на Министерство на вътрешните работи.



В Пловдив районният съд даде последна опция да се изчака довеждането на Бизюрев у нас, с цел да бъде разпитан като очевидец по делото против близнаците и още веднъж отсрочи процеса.



На предходното съвещание братята Динкови признаха виновността си като укриватели и съдията утвърди делото да тече по съкратената процедура, което подсигурява понижаване на присъдите.

Според отбраната на подсъдимите обаче това изключва разпитите на нови очевидци, какъвто би бил Бизюрев.

" Не се реализира обективен развой по отношение на двамата ми подзащитни с всички дейности и на прокуратурата, и на съда. Той почете настояването на представителя на Районна прокуратура с оглед събиране на доказателства, точно разпит на очевидец в лицето на Рангел Бизюрев, което е безусловно незаконосъобразно ",каза Светлана Званчева, юрист на подсъдимите Борислав и Валентин Динкови.

" Аз като наблюдаващ прокурор, държа на разпита на Бизюрев. Нека да бъде разпитан да забележим всички какво ще каже и по-късно ще действаме съгласно неговите показания ", увери Димитър Костов, прокурор в РП-Пловдив.

Близките на убития юноша още веднъж насочиха закани за разпра с близнаците.

" Убийци! Ей, убийци влизам при вас в пандиза да си разчистим сметките. Бориславе, с теб е свършено! ".

" Искаме ефикасни присъди. Искаме да бъдат съдени дружно с Рангел Бизюрев. Те са съучастници в убийството ", безапелационна е Атанаска Бакалова, майка на убития Димитър Малинов.



Съдът отхвърли настояването на отбраната за стартирането на близнаците под " домакински арест " и насрочи идващото съвещание за 26 февруари.

БНТ-Пловдив


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР