Съдът в Австралия уважи жалбата на сръбския тенисист Новак Джокович

...
Съдът в Австралия уважи жалбата на сръбския тенисист Новак Джокович
Коментари Харесай

Джокович спечели съдебната битка. Остава в Австралия

Съдът в Австралия почете жалбата на сръбския тенисист Новак Джокович против локалното Министерство на вътрешните работи и не зачете анулацията на визата му.

Заседанието се организира онлайн, като деветкратният първенец на Откритото състезание на Австралия се причисли в края му. Той беше показан от трима юристи.

Заради големия публичен интерес разискванията бяха предавани онлайн. Малко след 8:15 ч. българско време съдията Антъни Кели съобщи, че Джокович е направил всичко нужно, с цел да влезе в страната и би трябвало да може да се движи свободно в нея.

Преди това Джокович напусна хотела за мигранти, в който беше настанен при идването си в Австралия, и се причисли към юристите си. Те потвърдиха това преди да бъде обявено решението.

Решението за ориста на Джокович беше поверено на арбитър Антъни Кели. Той изслуша тезите на отбраната на Джокович, водена от юрист Николас Ууд.

Австралийските управляващи бяха показани от много по-млади юристи – Кристофър Тан и Наоми Уултън.

Преди дни сърбинът съобщи, че е получил особено здравно изключение и може да взе участие в Откритото състезание на Австралия, даже да няма сложена някоя от утвърдените ваксини за ковид.

При кацането си в Мелбърн обаче той беше арестуван на летището поради погрешно попълнена виза. След дълъг престой на терминала, Ноле беше изместен в хотел, в който са настанявани мигранти до изясняване на случаите им.

Според околните на тенисиста изискванията в него са надалеч от естествените.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР