Съдът удължи с шест месеца задържането на руския националист Игор

...
Съдът удължи с шест месеца задържането на руския националист Игор
Коментари Харесай

Руски съд поряза Игор Гиркин от надпреварата за президент на Русия

Съдът удължи с шест месеца задържането на съветския националист Игор Гиркин, който сподели, че желае да се състезава с Владимир Путин на президентските избори през март, до момента в който чака правосъден развой по обвинявания в подбудителство към екстремизъм, предава Ройтерс, представен от.Решението, оповестено от московски съд, поставя завършек на към този момент слабата вероятност Гиркин да бъде позволен да се кандидатира.

52-годишният Игор Гиркин (Стрелков) е прочут на Запад с присъединяване си в свалянето на полет MH17 на малайзийските авиолинии над Украйна през 2014 година, когато починаха 298 пасажери и екипаж. Миналата година нидерландски съд го осъди задочно за ликвидиране. Гиркин отхвърли да е забъркан в този случай.

Бившият офицер от Федералната работа за сигурност (ФСБ) е провел проруски милиции в Източна Украйна от началото на 2014 година Известен също като Игор Стрелков, той неведнъж е казвал, че Русия е изправена пред катаклизми, в случай че военното управление не управлява по-ефективно войната в Украйна.

Той може да получи пет години затвор, в случай че бъде приет за отговорен за " обществени апели за осъществяване на екстремистка активност ".

Гиркин се оплака в обява в Telegram предишния май, че управляващите в следената от Русия част на украинската Донецка област не съумяват да обезпечат прехрана на фамилиите на мъже, които са били призовани да се бият против Украйна.

Гиркин разгласява, че " да бъде убит някой за такова нещо би било прекомерно малко ". Неговият юрист сподели, че Гиркин е признал, че е написал обявата, само че не е склонен, че тя съставлява екстремизъм или подстрекаване.

Гиркин разгласи малко евентуалната си кандидатура за изборите от пандиза предишния месец, като сподели на поддръжниците си да основат щаб и да събират подписи.

Сега задържането му ще продължи надалеч след изборите на 17 март, на които се чака Путин да се яви и да ги завоюва умерено.

Гиркин сподели, че Путин е бил измамен от Украйна, Запада и личните си военни ръководители шефове по сигурността, преди да стартира нашествието си през февруари 2022 година

" Оказа се, че нито страната, нито армията, нито съветската промишленост са подготвени за война ", сподели Гиркин през август.

Критикувайки непосредствено президента, той мина граница, която даже шефът на наемниците от " Вагнер " Евгений Пригожин не се осмели да наруши. Самият Пригожин почина при неразбираеми условия в самолетна злополука, откакто провежда протест против военното управление на страната.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР