Съдът ще реши кой е виновен за нередностите в обществената

...
Съдът ще реши кой е виновен за нередностите в обществената
Коментари Харесай

Връщаме до дни 6 млн. за скандалните джипове

Съдът ще реши кой е отговорен за нередностите в публичната поръчка за джиповете за Министерство на вътрешните работи, само че България ще връща парите - незабавно. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред бТВ. Той не се ангажира дали възобновяване на 6-те милиона за джиповете ще стане още в понеделник, само че изясни, че практиката на Европа е парите да се връщат незабавно. Най-вероятно това ще се случи до най-много 2-3 седмици.  

Скандалът с джиповете не въздейства добре на реномето на президентската институция, само че не бих употребявал термина „ срам ”, сподели Дончев, разяснявайки декларацията против Румен Радев на ПГ на ГЕРБ. В нея активността на президента бе наречена срам.

Дончев бе безапелационен, че не ГЕРБ е подала сигнала за следствието към ОЛАФ. Европейската работа за битка с измамите не работи с политически партии. Не знам кой е подал сигнала, не е ГЕРБ. Но професионалният ми опит демонстрира, че може да е различен производител на коли, доста постоянно се случва, сподели Дончев.

ОЛАФ уличи в следствие България, че параметрите на публичната поръчка за 350 високопроходими джипа за Министерство на вътрешните работи са изменени. И вместо високопроходими, у нас са доставени джипове за градски условия. ОЛАФ предложи на прокуратурата да стартира следствие, което Спецпрокуратурата към този момент води. ГЕРБ и президентството влязоха в голям спор кой е отговорен. Радев разгласи, че отговорност би трябвало да се търси от втория и третия кабинет на Борисов. Румяна Бъчварова пуснала поръчката, Валентин Радев разписал контракта. Според него обаче България получава 290 джипа. ГЕРБ отвърна, че следствието на ОЛАФ е за смяна на индикаторите в поръчката, направени от служебния вътрешен министър Пламен Узунов. Прокуратурата причисли следствието против Узунов към към този момент заведеното против него – за търговия с въздействие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР