Съдът се съгласи с прокуратурата, че не е превишен максимално

...
Съдът се съгласи с прокуратурата, че не е превишен максимално
Коментари Харесай

Народът Ликува! Преди Малко Тикнаха В Ареста Най-Мразения Човек В Цяла България! Зандан За Самия

Съдът се съгласи с прокуратурата, че не е превишен оптимално допустимият период на мярката за неотклонение " задържане под стража ". Според правосъдния състав, редукцията на наказването, планувана за малолетните, не се взима поради при установяване на оптималния период на задържането под стража.

Разследването е събрало доста доказателства, извършени са разпити на очевидци, открит е механизмът на осъществяването на действието, назначени и направени са сложни правосъдни експертизи. Всичко това сочи, че Матев е съпричастен към убийството на Георги. В деня на убийството той не е бил на учебно заведение, бил е разпознат на фотосите, публикувани от проверяващите.

Прокуратурата се притеснява, че Йоан Матев може да се укрие. Довод за това са и положените от него старания освен да прикрие следите си, само че и да заличи наличието си в обществените мрежи. Йоан е обитавал на разнообразни адреси. Имал е и полицейски регистрации.

Според обвиняването на 2 юни 2015 година в 11:43 часа Йоан Матев съзнателно е умъртвил Георги в " Борисовата градина " като му е нанесъл удар с нож. Към момента на закононарушението и двамата са били малолетни. В обвинителния кат се показва, че Матев е могъл да схваща свойството и смисъла на действието.

Деянието е квалифицирано като осъществено " по изключително непосилен метод ", тъй като до момента в който е настъпила солидната кръвозагуба, довела до гибелта на Георги, той е осъзнавал какво се случва и е изпитвал интензивни болки.

Ако бъде приет за отговорен, Матев може да получи наказване затвор за период от 5 до 12 години, поради обстоятелството, че все още на закононарушението той е бил малолетен.

В началото на месеца Софийски градски съд промени мярката задържане под стража на Йоан. Съдът се базира на това, че е изминал императивния период от 8 месеца, след който мярката би трябвало да се промени.

Според прокурора по делото обаче е нямало спънки мярката да остане задържане под стража, тъй като законовият период бил 1 година и 6 месеца, а не 8 месеца.

Убийството на Георги беше осъществено измежду бял ден в парка, тъкмо против бариерите на двора на БНР. Момчето е имало среща с другари малко по-късно, а откакто е бил намушкан е съумял да се обади по телефона на приятелката си. Тя подала сигнала към тел. 112.

Дни след действието на уеб страницата си Министерство на вътрешните работи беше оповестен видеоматериал, показващ по какъв начин юноша бяга от региона на закононарушението. Полицията моли към жителите за подпомагане за изясняване на самоличността на бягащия хипотетичен причинител на убийството, защото дълго време убийството остана тайнственост.

Йоан Матев беше арестуван от полицията обаче чак при започване на 2017 година - близо година и половина след закононарушението. Тогава бе оповестено, че братът на арестувания е съобщил, че Йоан признал пред него за осъщественото.Според информацията, дадена от полицията, след закононарушението Йоан Матев и трансформирал напълно външността си, в това число е почнал и да тренира, с цел да натрупа маса.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР