Съдът прецени, че има опасност задържаните да извършат друго престъпление

...
Съдът прецени, че има опасност задържаните да извършат друго престъпление
Коментари Харесай

Чеченеца, Куката и Емили Тротинетката остават за постоянно в ареста


Съдът реши, че има заплаха арестуваните да извършат друго закононарушение или да окажат въздействие на очевидци

Чеченеца, Тошо Куката и Емили Тротинетката - участници в скандалното видео с унизителното отношение към момчето със специфични просветителни потребности остават за непрекъснато в ареста, реши Районният съд в Пловдив.

Те са упрекнати за безчинство. Ако бъде потвърдена виновността им, ги грози затвор до 5 година

Според съдията досега са разпитани близо 10 очевидци. Събраните данни демонстрират, че момчето от клипа е било уязвимо, елементарно доверчиво, с цел да има другари. А тримата обвинени са се възползвали от него за извличане на известност, заяви Българска национална телевизия.

Тодор Чалъков - Куката през днешния ден неколкократно съобщи, че самото момче ги е молило да бъде снимано, с цел да стане известно. По думите му негови близки в този момент ги изнудвали за пари. По думите му Емили Тротинетката е била заплашвана, с цел да го натопи като уредник на клипа, в който момче е вързано на каишка като куче.

„ Не знам дали е Емили, или Даниел Йорданов, само че ми показа, че е била застрашена с ликвидиране, че ще бъде залята с киселина “, сподели той в съда в Пловдив, представен от „ 24 часа “.

Куката уточни като създател на позвъняването мъж на име Стоян - евентуално медиаторът, убедил младежа да взе участие във видеото, с цел да стане прочут като Куката, Чеченеца и Емили.

Съдът реши, че има заплаха арестуваните да извършат друго закононарушение или да окажат въздействие на очевидци, по тази причина постанови непрекъснат арест.

Адвокатите и на тримата ще апелират задържането им пред Окръжния съд.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР