Съдът отмени глобата от 1900 лева за стопаните от Болярово,

...
Съдът отмени глобата от 1900 лева за стопаните от Болярово,
Коментари Харесай

Съдът отмени глоба на фермери от Болярово

Съдът анулира санкцията от 1900 лв. за стопаните от Болярово, които не разрешиха на ветеринари да влязат във фермата им. Решението е на Елховския областен съд, заяви БНР.

Санкцията бе наложена от Агенцията по сигурност на храните в Ямбол. Със заповед на изпълнителния шеф на районната Агенция доктор Николай Георгиев, животните трябваше да бъдат умъртвени, поради позитивни проби на чума в стадото.

Възпрепятстването на работата на ветеринарите е било на 3 август 2018 година във фермата в Болярово. Там трябваше да се унищожат 130 овце, поради огнище на чума.

Когато отишли да изпълнят заповедта за евтаназия, ветеринарите не получили подпомагане от стопаните. Пред обекта е имало и голям брой протестиращи. Според съда, неналичието на подпомагане не е равнозначна на възпрепятстване на работата.

Решението можеше да бъде обжалвано пред Административния съд в Ямбол, само че неговите съдии си направиха отказ и в този момент делото ще бъде изпратено във Върховен административен съд за ново систематизиране. Стадото и досега не е унищожено и към този момент наброява към 280 животни.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР