Съдът отхвърли предложението на бившия служител на Министерството на правосъдието Джефри Кларк да премести делото за изборите през 2020 г. във федералния съд

...
Вашингтон — Федерален съдия в петък отхвърли усилието на бивш
Коментари Харесай

Вашингтон — Федерален съдия в петък отхвърли усилието на бивш служител на Министерството на правосъдието Джефри Кларк да премести делото му, свързано с президентските избори през 2020 г. избори от щатски съд в Джорджия във федерален съд.

САЩ. Окръжният съдия Стив Джоунс каза в заповед от 31 страници, че Кларк не е изпълнил тежестта си да докаже, че отстраняването на наказателното преследване от окръжния прокурор на окръг Фултън Фани Уилис е оправдано.

Джоунс изпрати делото обратно на Върховният съд на окръг Фултън, където миналия месец бяха повдигнати обвинения срещу Кларк и 18 други, включително бившия президент Доналд Тръмп. Кларк е обвинен по две точки като част от мащабното дело за рекет, произтичащо от предполагаем опит за отмяна на резултатите от президентските избори през 2020 г. в Грузия. Той се призна за невинен и по двете обвинения на 1 септември

свързано с писмо, което той изготви и изпрати на високопоставени служители на Министерството на правосъдието през декември 2020 г., което беше адресирано до законодателните лидери на Джорджия и в което се твърди, че отделът има „значителни опасения " за резултата от президентските избори в щата. Предложеното писмо насърчи законодателите на щата да свикат Общото събрание на Джорджия, за да предприемат действия по отношение на президентските избиратели на щата, като погрешно внушаваха, че има две конкуриращи се групи от законни президентски избиратели в Джорджия: един подкрепящ г-н Байдън и един подкрепящ Тръмп.

След като голямото жури на окръг Фултън върна обвинителен акт срещу Кларк по обвинения, свързани с предполагаемото му поведение след изборите, той поиска да премести делото във федералния съд и твърди, че е действал като федерален служител по времето, когато писмото е изпратено дадено на ръководителите на Министерството на правосъдието.

Джоунс проведе изслушване по искането си по-рано този месец и реши, че „няма федерална юрисдикция върху наказателното преследване на Кларк“, според писмената заповед.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР