Съдът одобри внесено от прокуратурата споразумение, с което 21-годишният чужденец

...
Съдът одобри внесено от прокуратурата споразумение, с което 21-годишният чужденец
Коментари Харесай

Осъдиха турски гражданин за опит за незаконно преминаване на границата

 Съдът утвърди импортирано от прокуратурата съглашение, с което 21-годишният чужденец се признава за отговорен в две закононарушения – за умишлено прилагане на неистинен формален документ (по чл.316 от НК) и за изработен опит за нелегално прекосяване на българската граница (по чл.279 от НК).

Случаят е от 20 август тази година. Тогава, пред чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт Аерогара Варна турският жител направил опит да напусне рамките на страната през Летище – Варна и да излезе през границата без позволение на надлежните органи на властта, а точно без постоянна персонална карта. Деянието останало незавършено по независещи от него аргументи. Пред полицейските чиновниците той умишлено се употребил от неистинен формален документ - персонална карта по пример на Румъния, на името на друго лице. За самото сформиране на документа от подсъдимия не може да се търси наказателна отговорност.

21-годишният турски жител е с чисто правосъдно минало. Съгласно параметрите на утвърденото от съда съглашение, за всяко от закононарушенията му бяха наложени обособени санкции, като той следва да търпи най-тежкото от тях - 6 месеца отнемане от независимост, отсрочено с 3-годишен изпитателен период.

Съдебният акт е финален.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР