Съдът на Европейския съюз (СЕС) ще тълкува дали е допустимо

...
Съдът на Европейския съюз (СЕС) ще тълкува дали е допустимо
Коментари Харесай

Съдът на ЕС ще тълкува законна ли е "такса сградна инсталация"

Съдът на Европейския съюз (СЕС) ще пояснява дали е възможно начисляването на " такса сградна апаратура ", когато обособените консуматори са се отказали от централното отопление.

Съд на Европейския съюз ще даде наложително пояснение и по отношение на това дали е възможно заплащането на топлинната сила за сградна апаратура да се разпределя съразмерно на отопляемия размер на парцелите по план, без оглед на действително отдаденото количество топлинна сила в обекта.

Тълкуванията на Съд на Европейския съюз са във връзка питане на българските съдилища за това по какъв начин да се ползва правото на Европейски Съюз в български условия при доставката на централно отопление на консуматори.

От своя страна самото питане е във връзка дело на сдружението с нестопанска цел " Сдружение за правна помощ на потребителите ", съгласно което се следи пробив в наложената процедура българският съд да пояснява наредбите на правото на Европейския съюз.

Сдружението отдавна работи в посока за възстановяване на прозрачността в връзките сред търговци и консуматори в енергийния бранш и за налагане на европейската наредба за отбрана на потребителите в България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР