Съдът на Европейския съюз отхвърли искането за ускорено разглеждане на

...
Съдът на Европейския съюз отхвърли искането за ускорено разглеждане на
Коментари Харесай

Bild: Европейският съд отсвири иска на олигарха Усманов да паднат санкциите срещу него

Съдът на Европейския съюз отхвърли настояването за ускорено разглеждане на делото, заведено от съветския предприемач Алишер Усманов, който оспорва включването си в листата със наказания на Европейския съюз.

По информация на немския вестник „ Bild “ Усманов е напуснал град Тагернзее (Бавария) в Южна Германия и е отпътувал за Узбекистан през март. Посочва се, че активите му в Европейски Съюз са замразени, защото предприемачът е включен в листата със наказания на Европейски Съюз поради хипотетичната му непосредственост с съветското управление.

През май пресслужбата на съда удостовери пред ТАСС, че на 29 април Усманов е подал иск в Съда на Европейския съюз, в който оспорва включването си в листата със наказания на Европейски Съюз. Ищецът упорства да бъде анулирано решението на Съвета да му наложи ограничаващи ограничения и да се спре действието на заповедите до постановяване на правосъдно решение. Изданието показва, че Усманов чака да му бъдат възобновени и правосъдните разноски в размер на 20 000 евро.

Както показва „ Bild “, с цел да има късмет в съда, предприемачът евентуално ще би трябвало да потвърди, че няма тесни връзки с съветските управляващи.

На 28 февруари Съветът на Европейски Съюз включи Алишер Усманов, дружно с други съветски предприемачи, длъжностни лица и културни дейци, в черния лист на лица, които съгласно Брюксел са съдействали за подкопаване на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна. На всички тях е неразрешено да влизат в Европейски Съюз, а активите им в Европейски Съюз са замразени. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР