Съдът на Европейския съюз обяви днес за невалидно споразумението между

...
Съдът на Европейския съюз обяви днес за невалидно споразумението между
Коментари Харесай

Съдът на ЕС анулира споразумението за споделяне на лични данни със САЩ

Съдът на Европейския съюз разгласи през днешния ден за невалидно съглашението сред общността и Съединени американски щати за прекачване на електронна информация, защото американските служби за сигурност могат да шпионират данните на жителите, съобщи Асошиейтед прес.

" Това съглашение основава условия за нарушение на съществени права на европейските жители при предаването (на данни) на американската страна ", съобщи съдът, като акцентира, че в Съединени американски щати достъпът на управляващите до сходна информация е доста по-слабо стеснен, в сравнение с в Европейски Съюз.

Съдебното решение ще усложни бизнеса на близо 5000 компании и може да изисква регулаторите да ревизират всяко ново прекачване на данни, с цел да подсигуряват, че персоналните данни на европейците са предпазени според строгите стандарти на Европейски Съюз.

Вече няма просто да се приема, че софтуерни компании като Facebook ще пазят съответно персоналните данни на своите европейски консуматори, когато информацията се изпраща в Съединени американски щати. Европейски Съюз и Съединени американски щати евентуално ще би трябвало да потърсят ново съглашение, което да подсигурява, че данните на европейците са предпазени в Съединени американски щати в същата степен, както в Европейски Съюз.

Активисти за отбрана на персоналните данни приветстваха правосъдното решение като огромна победа, а бизнес групи показаха паника от допустимо нарушение на търговията, според от това по какъв начин се ползва постановлението.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР