Съдът е възстановил на работа Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) уволнения

...
Съдът е възстановил на работа Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) уволнения
Коментари Харесай

Съдът е възстановил на работа в ДФЗ Янаки Червеняков с къщата за гости на тъщата

Съдът е възстановил на работа Държавен фонд „ Земеделие “ (ДФЗ) уволнения чиновник Янки Червеняков, който през 2016 година нашумя с къщата за посетители на тъща му издигната с евросредства. Това заяви земеделският министър Румен Порожанов пред бТВ.

Той посочи, че доколкото има информация сега Червеняков е в отпуск и препрати за въпроси към ДФЗ.

През април 2016 година Румен Порожанов, тогава изпълнителен шеф на ДФЗ, освободи от служба Янаки Червеняков от поста началник-сектор в дирекция „ Договориране по ПМРСР “. Поводът за уволнението му беше пропуск при подаване на наложителните заявления от държавни чиновници.

Преди това уеб сайтът за проверяваща публицистика „ Биволъ “ разкри, че той кара скъпи коли – „ Ауди А8 “, регистрирани на името на татко му и живее в първокласно жилище в полите на Витоша. Неговата тъщапък Цеца Кръстева беше спечелила два европроекта, единият от които е построяването на къща за посетители в село Попина лъка, община Сандански, която е финансиран от Програмата за развиване на селските райони2007 – 2013 година

След разразилия се през 2016 година скандал Янаки Червеняков изясни, че е минал инспекция на имуществото без никакви забележки. Комисията за спор на ползи не е разкрила нищо неправилно във обстоятелството, че тъщата му е спечелила планове по ДФЗ, а тя му купила жилището в Драгалевци.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР