Съдът е признал за виновна Д.И., обвинена от Районна прокуратура

...
Съдът е признал за виновна Д.И., обвинена от Районна прокуратура
Коментари Харесай

2 г. условно за майка, умишлено умъртвила новороденото си дете

Съдът е признал за отговорна Д.И., упрекната от Районна прокуратура – Етрополе за умъртвяване на рожбата си – закононарушение по член 120 от Наказателния кодекс.

Подсъдимата И. укривала бременността си и съзнателно не уведомила персоналния си доктор за осъществяване на наблюдаване и следене на родилния развой от здравно лице. Тя не желаела да има четвърто дете, само че не подхванала навреме дейности за преустановяване на нежеланата бременност. По време на раждането, отвън болнично заведение, настъпило на 01.02.2018 година в къщата в с. Рибарица, дамата умъртвила рожбата си от мъжки пол. Смъртта на бебето била породена вследствие на настъпила вътреутробна асфикция.

Производството против Д.И. е било извършено по реда на съкратеното правосъдно разследване, при което подсъдимата е признала напълно обстоятелствата по обвинителния акт. Наложеното ѝ наказване е две години „ отнемане от независимост “ с четиригодишен изпитателен период.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Софийски областен съд, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР