Съдържание:Знаете ли, че сайтовете получават вашата информация? Интернет е едно

...
Съдържание:Знаете ли, че сайтовете получават вашата информация? Интернет е едно
Коментари Харесай

Съвети за безопасно сърфиране в интернет

Съдържание:

Знаете ли, че уеб страниците получават вашата информация?  /Безопасно сърфиране във виртуалното пространство

Интернет е едно от най-значителните открития на хората. Той е извънредно потребен в доста сфери на живота – с него се свързваме с околните си, намиране информация и даже печелим пари от интернет.

Но както всичко положително, в случай че е употребявано неверно, то може да се трансформира в доста отрицателно. Изобщо не е рядко срещано хора да употребяват интернет по неверен и аморален метод.

Интернет има доста тъмни и незаконни места, в които е най-добре да не попадаме. Но даже и естествени страници, като тези в Google да вземем за пример, могат да застрашат сигурността ни.

Постоянно се срещат приключване на данни, лъжливи имейли, кражба на идентичност, гонене, кибер принуждение и други сходни.

Как да сърфираме безвредно в интернет тогава?

В взаимозависимост от това защо използваме интернет, има разнообразни ограничения, които можем да предприемем за отбрана на данните и на нас самите.

Една от тях е да слагаме подобаващи пароли на сметките си и да не ги споделяме на никое място. Най-добрите пароли не са тези, които са дълги или безсмислени, а тези, които съдържат както дребни букви, по този начин и основни букви и цифри.

Повечето системи, които хакват пароли, не се въздействат от това какъв брой е дълга паролата ви или какви думи има в нея. Те са автоматизирани системи, които познават знаците.

Добавянето на повече видове знаци прави паролата ви по-трудна за различаване от тях.

 Съвети за безвредно сърфиране в интернет

Освен това положителната ключова дума е тази, която ще запомните, по тази причина се постарайте да не създавате прекомерно комплицирани пароли.

Когато сърфирате в интернет, отваряйки някои уеб сайтове, може да хванете вирус на компютъра. За да избегнете това, ви би трябвало добра антивирусна стратегия.

Ако не можете да си позволите да си купите такава, то можете да намерите безвъзмездни антивирусни стратегии в интернет. За консуматори от приблизително равнище, като множеството от нас, тези антивирусни са изцяло задоволителни и ефикасни.

Ако работата ви е обвързвана с по-сложни компютърни действия като програмиране да вземем за пример, тогава към този момент ви е нужна платена и доста високо качествена антивирусна.

Знаете ли, че уеб страниците получават вашата информация?

А знаете ли, че от време на време те злоупотребяват с нея? В множеството случаи данните, които те получават от вас, са безобидни. Обаче много постоянно се срещат уеб сайтове или стратегии, които продават вашата информация.

В взаимозависимост от това каква информация имате, това може да е много неподходящо. За да избегнете това, ви би трябвало добра VPN стратегия или най-малко добавка към браузъра.

Тези стратегии блокират всякакво приключване на данни и ви обезпечават отбрана. Те също по този начин крият IP адреса ви, по който е допустимо да се наблюдава местоположението ви. Добре е да ги употребявате, с цел да сърфирате безвредно в интернет.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР