Съдържание:Защо прането мирише лошо след изваждане от сушилнята? Много домакини

...
Съдържание:Защо прането мирише лошо след изваждане от сушилнята? Много домакини
Коментари Харесай

Защо прането мирише след сушилня

Съдържание:

Защо прането мирише неприятно след изваждане от сушилнята?  Защо прането мирише след сушилня

Много домакини се озадачават по какъв начин прането, даже след потреблението на балсами, аромати и омекотители, може да остане с неприятна миризма след изваждането му от сушилнята.

Практиката сподели, че в случай че целият размер от обработени неща мирише зле, тогава казусът е в пералнята или сушилнята. Ако неприятната миризма идва единствено от съответен артикул, тогава би трябвало да го промените.

Не е належащо да сменяте или изпращате машината за ремонт, първо, би трябвало да опитате да разрешите казуса сами. За да извършите това, ще би трябвало да установите източника на миризмата и да извършите редица елементарни операции.

Защо прането мирише неприятно след изваждане от сушилнята?

За да установите за какво облеклата, изпрани в пералнята и по-късно сложени в сушилнята миришат неприятно, е належащо да се оцени вярната работа на функционалното устройство. Най-често този фактор се въздейства от следните точки: неправилна или некачествена вентилация на резервоара.

След всяко потребление на пералнята, даже изцяло нова, в барабана остава малко количество влага. Ако пандизите незабавно вратата, нарасналата мокрота на околната среда ще остане, което ще се трансформира в подтик за дейното възпроизвеждане на бактерии и появяването на плесен. Това е първата причина, която може да способства вашите облекла да миришат неприятно даже след потреблението на омекотител и слагането им в качествена сушилня.

 миришещо пране

Използване на несъответствуващ прахуляк и/ или омекотител. Миризмата не всеки път е разследване от потреблението на нискокачествени препарати. Може да възникне неприятна миризма, в случай че скъпият артикул не се употребява вярно. Не използвайте сухи смеси при пране при ниски температури, те може да не се разтворят изцяло и да се придържат към стените на на пералнята, активирайки растежа на бактериални колонии.

По същия метод по-късно те се трансферират в сушилнята, а останали и по облеклата, в процеса на изсъхване на тъканите, провокират неприятна миризма.

Липса на вярна поддръжка на оборудването. Достъпните съставни елементи би трябвало да се ревизират и почистват постоянно. Особено внимание би трябвало да се обърне на тавите, маркуча за източване, филтъра. Неправилно свързване на изходящия маркуч на пералнята към канализацията.

Ако устройството не е обвързвано към завоя на изпускателната тръба, тогава ще бъде нарушена цялата технология за премахване на течността. В този случай прането нормално мирише на канализация.

Съвет: При липса на подобаващи умения, не се опитвайте сами да инсталирате домашен апарат. Опитът да спестите пари в този миг може да докара до бързо утежняване на приспособлението или обособените му елементи.

Продължително наличие на мръсно пране в барабана. Барабанът на пералната машина не е предопределен да съхранява мръсни облекла преди пране. Мръсотията и високата мокрота доста настойчиво основават неприятна миризма. По-добре вземете специфична кошница.

След като стане ясно за какво неприятната миризма е прикрепена към прането, можете да започнете да правите съответните операции. Първо се отстрани източникът на казуса, по-късно се почистват домакинските уреди.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР