Съдържание:Употреба и принцип на действие на солта за миялната машинаКакви

...
Съдържание:Употреба и принцип на действие на солта за миялната машинаКакви
Коментари Харесай

Сол за миялна машина - защо, кога и как да използваме

Съдържание:

Употреба и принцип на деяние на солта за миялната машинаКакви са преимуществата на солта за миялната машинаКак да използваме сол за миялната машинаКак да определим равнището на неотстъпчивост на водата?  Сол за миялна машина - за какво, по кое време и по какъв начин да използваме

Една покупка на съдомиялна машина не е задоволителна за сполучливо измиване на съдовете у дома. Освен самата машина, се нуждаете от препарати, които спомагат за премахването на мръсотията, както и да се грижите вярно за оборудването, с цел да може то да ви служи дълго.

Една от екстрите за спомагателна грижа е солта за миялната машина. За какво служи, по кое време и по какъв начин да я употребявате, ще разберете в по-долу.

Употреба и принцип на деяние на солта за миялната машина

Много консуматори си показват елементарна готварска сол. Някои даже се пробват да я употребяват вместо специфичната, с цел да спестят пари. Да уточним - това не е целесъобразно. Особено несъответствуваща е морската сол – тя съдържа обилие от съставки, които не са подобаващи за задачата.

Регенериращите кристали на специфичната сол за миялни машини се пречистват от спомагателни примеси и се пълнят с разнообразни съставни елементи: натриев цитрат (за микроби), ароматизатор, натриев перкарбонат, дисиликат, натриев бикарбона, като основа се употребява с натриев полиаспартат.

Благодарение на това солта дейно омекотява твърдата вода, предотвратява появяването на котлен камък по частите на машината и остъргва отлаганията по съдовете.

Вероятно болшинството употребява филтри за филтриране на питейната вода, само че в някои райони е доста мъчно. Това може да се дефинира индиректно, в случай че погледнете крановете в мивката и банята. Покриват ли се с бял цвят бързо?

Това значи, че концентрацията на варовик е превишена. Може би сте забелязали, че кожата след измиване става суха и стегната. Не всеки има опция да конфигурира лепкав филтър на водопровода, тъй че потреблението на артикули за омекотяване на водата се трансформира в опция.

На дъното на съдомиялната машина има контейнер за смола - йонообменник. Как работи: водата се излива в съдомиялната машина, минава през йонообменника. Смолата притегля калциеви и магнезиеви йони. Така водата се отървава от тежки примеси и е наситена с натриеви йони, което оказва помощ тя да се омекоти. По време на работа смолата се измива и на нейно място се излива сол, която извършва същите функционалности.

Какви са преимуществата на солта за миялната машина

 Използване на сол за съдомиялна

Меката вода не съдържа тежки съставни елементи, които да се утаяват върху частите на машината под формата на варовик. Поради това удължава живота на машината. Препаратите се разпенват по-добре, което понижава потреблението им и усъвършенства качеството на измиване.

Как да използваме сол за миялната машина

За да употребявате сол за миялната, отворете вратата в долната част на съдомиялната машина - под долната тава. При всички миялни машини отделението за сол е ситуирано там. За да излеете в него гранулирана сол, би трябвало да употребявате фуния. Има контейнер с похлупак до отводнителния филтър. Тук се изсипват кристалите. Колко да сложите е посочено на опаковката на солта.

Но предлагаме да извършите това:

- Отворете резервоара;

- Напълнете го с вода;

- Напълнете го напълно със сол;

- Отстранете непотребната вода.

Консумацията на веществото директно зависи от степента на неотстъпчивост на водата. Следователно можете да попълвате контейнера 1-2 пъти месечно.

Как да определим равнището на неотстъпчивост на водата?

Сензор за неотстъпчивост е конфигуриран в доста модели съдомиялни машини. Стойността се поправя според от резултата. Веднага откакто продуктът свърши, знакът на контролния панел ще светне.

На пазара може да намерите препарати на таблетки, които към този момент съдържат прахуляк, регенериращи кристали и препарат за изплакване. Достатъчно е да поставите таблетка в особено поделение и да стартирате програмата. Разбира се, хапчетата не са в положение да заменят изцяло всичко, от което се нуждаете. Но в случай че във вашия регион твърдостта е минималната, инсталирайте филтър и използвайте таблетки.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР