Съдържание:СтресНепозната средаОбилно изпотяване по време на тренировкаЯденето на много фибри

...
Съдържание:СтресНепозната средаОбилно изпотяване по време на тренировкаЯденето на много фибри
Коментари Харесай

Неподозирани причини за запек

Съдържание:

СтресНепозната средаОбилно изпотяване по време на тренировкаЯденето на доста фибри прекомерно бързоЗлоупотреба с алкохол  Неподозирани аргументи за запек ‹›  Загряващи пластири при болки и контузии Препоръчано за теб:Загряващи пластири при болки и травми20.00 лева.Виж ››

Запекът е измежду най-честите недоволства на актуалните хора поради обездвижването и нездравословното хранене. Ако и вие се оплаквате от неточен корем и мъчно изхождане, то би трябвало да се запознаете с някои неподозирани аргументи за запек.

Стрес

Психологически фактори като стрес или напрежение, могат да причинят запек. Заради напрежението повече кръв да тече към сърцето, мозъка и мускулите, което предизвиква висок сърдечен темп, повече адреналин и по-бързо време за реакция. По-малко приток на кръв към червата може да забави чревните функционалности. Какви са последствията? Оплаквания, като болки в корема, отичане и компликация при изхождане. Хроничният стрес - постоянно съпроводен от изключителна отмалялост, друга причина за за запек - може също по този начин да изостри признаците на синдрома на раздразненото черво.

Непозната среда

Запек може да възникне и тъй като не посещавате тоалетна дълго време, да вземем за пример тъй като не сте в позната среда, като вкъщи. Например доста хора изпитват това, когато са на отмора. В резултат на това изпражненията остават по-дълго в червата ви, стават твърди и сухи и предизвикват задръстване.

Обилно изпотяване по време на подготовка

 Йогата може да аргументи запек

Важно е да упражнявате постоянно, с цел да предотвратите запек. Но в случай че се потите доста, да вземем за пример тъй като ходите на йога в горещо помещение или се разхождате в летен ден, това в действителност може да аргументи запек. Ако губите доста течности и не пиете задоволително вода, може да сте обезводнени и да получите запек. Така че пийте задоволително течности, когато спортувате и се движите интензивно.

Яденето на доста фибри прекомерно бързо

Диетичните фибри са доста значими за положителното изхождане. Те поддържат изпражненията ви меки и гладки и предизвикват придвижването в червата. Но прекомерно бързото ястие на доста фибри в действителност може да аргументи запек или пък диария. Особено в случай че тялото ви не е привикнало да приема толкоз доста фибри и да ги движи през тялото си. Въпреки че прекалено много фибри не е доста постоянно срещано събитие, това може да аргументи отичане на корема, диария или запек. Препоръчителното количество фибри за дами е 30 грама. За мъжете това е 40 грама.

Злоупотреба с алкохол

Пиенето на алкохол в огромни количества може да ви направи обезводнени. Това води до запек. В същото време пиенето на алкохол също може да аргументи диария. Хората, които пият прекалено, постоянно имат неприятни интервали на диария и запек.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР