Съдържание:Разликата между лазерна- и фотоепилацияМетод на въздействиеАпаратни средства за изпълнениеПродължителността

...
Съдържание:Разликата между лазерна- и фотоепилацияМетод на въздействиеАпаратни средства за изпълнениеПродължителността
Коментари Харесай

Разликата между лазерна- и фотоепилация

Съдържание:

Разликата сред лазерна- и фотоепилацияМетод на въздействиеАпаратни средства за изпълнениеПродължителността на сеансаКоличество на процедуритеЦенаБолезненост на процедуратаРезултат  фотоепилация ‹›  Луксозна кутия за бижута и часовници Качество без компромис:Луксозна кутия за бижута и часовници54.00 лева.Виж ››

Днес епилацията е една от най-популярните процедури в салоните а хубост, като това не е по никакъв начин необичайно, имайки поради, че тя оказва помощ да се избавите от по този начин досадните косми по тялото и да изглеждате постоянно зашеметяващо.

Процедурата се употребява с голям интерес точно през пролетните и летни месеци, защото тогава вървим с по-малко облекла и желаеме да се отървем от неприятните косми, с цел да носим обичаните си облекла. Начините за епилация са главно два вида, а точно лазерна-и фотоепилация, като и двете си имат своите преимущества.

Разликата сред лазерна- и фотоепилация

При лазерната епилация въздействието на фоликула на косъма става благодарение на лазер. Имайки поради малко по-ограничения му набор, то това значи, че действието му е ориентирано точно към премахването на нежеланото окосмяване. Пигмента на космите гълтам излъчванията, като вследствие на това влияние се унищожава и самия фоликул. Един от безспорните плюсове на тази методика е това, че може да употребява при всеки цвят и конструкция на космите, даже на доста тънки и светли.

При фотоепилацията се получава влияние на косъма благодарение на светлината, като при процедурата се употребява уред с крипто-лампи. Спектърът на влияние е задоволително необятен, като по този начин въздействието при този тип на епилацията е ориентирано освен на космите, само че и на секторите към него. Максимален резултат се следи при тъмните и дебели косми.

По своето деяние двете процедури много си наподобяват, а и самияt резултат е съвсем идентичен от двете процедури. Въпреки това въпреки всичко има разлики, като да вземем за пример способ на влияние или пък продължителността на сеанса. Основните оценки на лазерната- и фотоепилацията са:

Метод на влияние

При лазерната епилация се избира самостоятелно видът на лазера, изхождайки от дебелината, цвета и структурата на косъма. При фотоепилацията методът на влияние е еднакъв, като няма алтернатива за контролиране.

Апаратни средства за осъществяване

 Разликата сред лазерна- и фотоепилация

Особеността на употребяваните апарати директно въздейства на типа на епилацията, а точно каква повърхност ще се обработва. В лазерната епилация въздействието е единствено с един лъч, като това значи че на веднъж не може да се мине огромен сектор от кожата. При фотоепилацията работната глава на апарата съдържа цялостен набор от светлинни предавания, като по този начин значително се усилва обработваната повърхнина.

Продължителността на сеанса

Фотоепилацията трае по-малко спрямо лазерната, защото при нея се обработва по-голям сектор от кожата, което значително съкратява времето на процедурата.

Количество на процедурите

За да се избавите от космите, ще се наложат повече процедури с фотоепилацията, а точно съпоставяне с лазерната. Причината е доста елементарна, а точно при лазерната се получава доста по-точно влияние на фоликулите, като по този начин косъмчетата се унищожават по-бързо.

Цена

Стойността на двете процедури е съвсем идентична, само че въпреки всичко е правилно да споменем, че фотоепилацията е една концепция по-скъпа. Окончателното ценообразуване обаче в огромна степен зависи освен от типа на епилацията и резултата, само че и от цената на употребяваното съоръжение.

Болезненост на процедурата

По този параметър няма съвсем никаква разлика, като в салоните за хубост се употребява специфичен гел, който оказва помощ за премахването на неприятното възприятие по време на процедурите.

Резултат

Откъм този параметър още веднъж няма съвсем никаква разлика, като и при двете процедури се получава доста понижаване на окосмяването: при фотоепилацията с към 60-70%, а при лазерната с към 80%.

Както и сами виждате, двете процедури си имат своите преимущества и дефекти. Изборът зависи от съответния случай и какъв брой бърз резултат търсите. Във всеки случай обаче лазерната- и фотоепилацията ще ви оказват помощ да се отървете и да намалите доста по този начин неприятното окосмяване.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР