Съдържание:Почистване на пералня със сода за хлябПочистване на пералня с

...
Съдържание:Почистване на пералня със сода за хлябПочистване на пералня с
Коментари Харесай

Как да почистите пералнята си лесно

Съдържание:

Почистване на пералня със сода за хлябПочистване на пералня с лимонена киселинаПочистване на пералня с оцетПочистване на пералня с оцет и сода  Как да почистите пералнята си елементарно

Всеки си мечтае да има комфортен дом, който да бъде неговото красиво местенце, носещо му успокоение и топлота. Дори и да сте от щастливците, които са съумели да осъществен тази своя съкровена фантазия, това не значи, че вашите отговорности ще свършат.

Важно е по-късно да поддържате освен уюта в дома ви, а и чистотата в него. Един от уредите, които елементарно се замърсяват и постоянно забравяме да почистваме, е точно пералнята.

Като всеки различен предмет в дома, по този начин и този заслужава нашето внимание, в случай че желаеме да действа дълги години безпроблемно.

Важно е да се поддържа този апарат в изрядно положение, заради обстоятелството, че той има непрекъснат контакт с влагата и това може да докара до редица проблеми - плесен, гъбички или варовик, а за какво не и трите дружно.

За натрупването им способства освен влагата, а също по този начин високите градуси и отсъствието на въздушна циркулация в самия апарат, което още повече ускорява образуването на плесен или варовик в пералнята.

Ето и по какъв начин да почистите пералнята си елементарно.

Почистване на пералня със сода за самун

 Почистване на пералня

Начините за разчистване на пералнята са в действителност доста и един от най-ефективните е точно благодарение на содата бикарбонат, която прави същински чудеса. За задачата просто използвайте половин чаша сода и я изсипете в резервоар, където се поставя препарата за пране. След това единственото, което би трябвало да извършите, е просто да пуснете пералнята на " празен " цикъл и да настройките температурата на оптималните 90°C. С този елементарен и доста ефикасен метод ще можете идеално да почистите освен мръсотията, а и варовика от уреда.

Почистване на пералня с лимонена киселина

Не по-малко елементарен и в това време доста ефикасен метод, е благодарение на елементарна лимонена киселина, която още веднъж се оправя идеално с този тип замърсявания. Процедурата е съвсем същата като при содата за самун. Единствената разлика е в това, че в този случай би трябвало да пуснете пералнята на цялостен цикъл на изпиране и да добавите не 1/2 чаша, а 1/3 лимонена киселина. Имайте поради, че експертите считат, че е изключително значимо да почиствате пералнята всеки месец, тъй като единствено по този начин няма да се образуват гъбички и варовик.

Почистване на пералня с оцет

 Пералня разчистване

Това е още един доста ефикасен метод за разчистване на пералнята, а точно благодарение на оцет, който прелестно се оправя с тази си задача. В случая би трябвало да си приготвите примес от оцет с лимонена киселина. Единственото належащо нещо, което би трябвало да извършите, е да излеете 2 литра оцет в барабана и да добавите към него лимонената киселина. Отново програмирайте пералнята машина на цялостен цикъл и на оптималните градуси. Като минус на този метод на разчистване на уредите е неприятната миризма от оцета по-късно.

Почистване на пералня с оцет и сода

Тази примес може да се употребява за разчистване на много нечисти повърхности, да вземем за пример пералня, готварска печка и други. Оставете я да подейства в продължение на няколко часа, а по-късно измийте уреда доста добре и не забравяйте най-после да изсушите пералнята.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР