Съдържание:Обличайте се според времето навънПо-често се разхождайте на свеж въздухРазвлечения

...
Съдържание:Обличайте се според времето навънПо-често се разхождайте на свеж въздухРазвлечения
Коментари Харесай

Как да привикнем към студа през зимата по-бързо?

Съдържание:

Обличайте се съгласно времето навънПо-често се разхождайте на пресен въздухРазвлечения навънПоддържайте режима сиКъпете се с леко студен душНамалете малко температурата в помещението  Как да привикнем към студа през зимата по-бързо? ‹›  Загряващи пластири при болки и контузии Препоръчано за теб:Загряващи пластири при болки и травми20.00 лева.Виж ››

Зимата е дълго сезон от годината за доста хора, защото тогава са по този начин обичаните ни новогодишни празници, когато си разменяме благи дарове и прекарваме повече време с нашите близки.

Ако обаче ви плаши студа и не можете да свиквате елементарно с климатичните промени през зимните месеци, тогава благодарение на няколко простички съвета, ще можете по-лесно да се преборите с този проблем и с усмивка да се наслаждавате на всеки снежен и хубав зимен ден.

Ето някои препоръки, които ще ви оказват помощ да привикнете към студа през зимата по-лесно.

Обличайте се съгласно времето на открито

Няма по какъв начин да заобичате даден сезон, в случай че не се обличате, имайки поради температурите на открито. Все отново даже и през летните месеци няма да ви е удобно, в случай че сте се облекли със зимно яке да вземем за пример. Добре е да си закупите и термо долни дрехи, защото по този начин ще се чувствате оптимално удобно по време на зимните ви разходки.

По-често се разхождайте на пресен въздух

Количеството на слънчевите лъчи през зимните месеци е доста по-малко, по тази причина се постарайте да се разхождате постоянно, с цел да можете да получите дневната доза витамин D, който е доста значим изключително за децата. Освен това, слънцето е и натурален антидепресант, защото приповдига настроението ни и даже ни прави много по-продуктивни.

Развлечения на открито

 Привикване към зимата

Дори и през зимата можете да се забавлявате, като да вземем за пример да извършите снежен човек със фамилията или приятелите си. Така ще приповдигне настроението си и ще се заредите с доста позитивна сила. Можете също по този начин да отидете на кънки или пък на ски, което е страхотна опция на летните занимания, а и по този начин ще ви е доста по-лесно да свикнете със студа, забавлявайки се с вашите близки.

Поддържайте режима си

Изключително значимо е да имате построен режим на деня, с цел да привикнете към зимата, както и да си почивате добре. Сънят ви би трябвало да е не по-малко от 7 часа, тъй като единствено по този начин ще се чувствате бодри и енергични. Не по-малко значимо е да се храните здравословно и уравновесено, както и да поддържате задоволително равнище на физическа интензивност. По този метод ще се чувствате доста по-бодри и дейни даже през хладните зимни месеци. И не забравяйте да си хапвате повечко плодове и зеленчуци, защото по този начин увеличавате защитните сили на организма си.

Къпете се с леко студен душ

Правете това последователно, изключително в случай че сте привикнали да се къпете с гореща вода. С времето ще свикнете да си вземате студен душ и няма да се плашите от по-ниските температури, като по този метод ще се адаптирате по-лесно към студа.

Намалете малко температурата в помещението

Няма по какъв начин да свикнете на студа и да се чувствате удобно на открито, в случай че в дома ви е същинска пещ, защото сте качили градусите до 28-30. Оптималната температура в дома е 20-23 градуса. По този метод ще спите по-добре. Не по-малък плюс на това е, че по този начин освен ще свикнете по-лесно със студа, само че и ще спестите от сметките за ток.

Важно е да запомните и да се научите, че студът не е заплашителен, в случай че сте облечени уместно и топличко, защото по този начин ще ви е удобно и ще изпитвате единствено наслаждение от зимните ви разходки с приятелите или фамилията. Учете и децата си на това, защото физическата интензивност през зимните месеци е също доста значима за здравето, а и за привикването към студа.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР