Съдържание:Няколко съвета как да изберете цветове за стените у домаСтудени

...
Съдържание:Няколко съвета как да изберете цветове за стените у домаСтудени
Коментари Харесай

Как да изберем цвят за стените

Съдържание:

Няколко съвета по какъв начин да изберете цветове за стените у домаСтудени цветове за стениТопли цветове за стениНеутрални цветове за стени  Как да изберем цвят за стените ‹›  Комплект коледна кутия и форми за сладки Практичен аксесоар за вашия дом:Комплект коледна кутия и форми за сладки15.00 лева.Виж ››

Интериорът вкъщи е извънредно значим детайл, който построява фамилната атмосфера и се грижи за уюта. Затова и всяка смяна в интериорния дизайн носи, както неспокойствие, по този начин и провокации в правенето на най-хубавия вероятен избор.

Смяната на цветовете на стените е елементарен детайл от смяната в интериора, само че в действителност играе основополагаща роля. Цветовете задават дизайна, ситуацията и излъчването на дома. С тяхна помощ може да се построи ретро визия или да се зададе урбанизиран жанр.

Всеки колорит на цветовете на стените в действителност повлиява върху настроението и чувството от домашния уют.

Затова и изборът на подобаващи цветове за стени се оказва толкоз значим.

Няколко съвета по какъв начин да изберете цветове за стените вкъщи

Студени цветове за стени

 Студен цвят за стени

Студените цветове са зеленото, лилавото, синьото. Те внасят успокояващо чувство на ситуацията и носят естетика в помещението. Студените цветове за стените са изключително подобаващи за дребни пространства. Когато стаята в дома е дребна, то най-хубавото решение е да я боядисате с цвят от студената гама. По този метод се уголемява пространството и помещението наподобява по-голямо.

Лилавият цвят се свързва с медитацията и работи позитивно, по тази причина е подобаващ цвят за боядисване на спалнята.

Синьото носи естетика и благоденствие, като светлите му тонове са подобаващи за банята или спалнята, а тъмните – трапезарията или кухнята.

Зеленото е жизнен пробуждащ цвят, който носи успокоение. Той може да се употребява в боядисване на детски стаи или офис пространства, където да подтиква концентрацията.

Студените цветове са подобаващи за съчетаване с тъмни мебели и мрачен под. Това състава добра синхрония и в същото време води до оптично разширение на пространството.

Вижте кои за подобаващите цветове за спалня

Топли цветове за стени

Топлите цветове включват жълто, оранжево, кафяво или алено. Те се считат за дейни цветове, които задействат физическата и психическата интензивност. Кафявият цвят се счита за цвета на уюта, който е изключително подобаващ за фамилни пространства като столова или всекидневна. Той е подобаващ и за стени в коридора, където се посрещат гостите.

Жълтият цвят е цветът на оптимизма, който дава изясненост и въодушевява. Той е изключително подобаващ за боядисване на стени в офиси. Жълтото уголемява пространството и го осветлява, по тази причина се предлага в коридори или детски стаи. Съчетава се отлично с дървесни или светли мебели.

Оранжевият цвят е освежителен и деен, той е подобаващ за столова, кухнята или хола. Може да се съчетава с доста тъмни или доста светли мебели.

Червеният цвят символизира романтиката и възбужда сетивата. Той обаче е подобаващ за допълнение на цветовете в интериора, само че не и в акцентиращ главен цвят.

Топлите цветове в ярък цвят осветляват пространствата, само че в мрачен – потискат ситуацията и доста понижават пространството.

Неутрални цветове за стени

 Неутрален цвят за стени

Такива са бежовото, бялото или сивото. Тези цветове стават все по-популярни в света на интериора. Те не въздействат изключително на атмосферата, а по-скоро оставят акцента да пада върху мебелите и обзавеждането.

Това е остроумен ход, защото тези цветове са постоянно на мода и няма да омръзнат в дълготраен проект. С тях можете да сменяте мебелите непрестанно и все пак, те отново ще образуват чудесна композиция.

Ако търсите минималистичен тип с необятен оптичен резултат, то неутралните цветове са вашият най-хубав избор.

Ако се чудите, може да намерите решение по какъв начин да съчетаете цветовете в кухнята и по какъв начин да съвместим цветовете в хола.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР