Съдържание:Накисване на чиа във водаЧиа в сурови бонбониЗакуска с чиаДесерти

...
Съдържание:Накисване на чиа във водаЧиа в сурови бонбониЗакуска с чиаДесерти
Коментари Харесай

Как се консумира чия?

Съдържание:

Накисване на чиа във водаЧиа в сурови бонбониЗакуска с чиаДесерти с чиаШейкове и смутитаЧиа за поръсване  Как се употребява чия? Снимка: Илиана Първанова‹›  Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret Страхотен аксесоар за вашата кухня:Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret72.90 лева.Виж ››

В последните години чията е от продуктите, без които една модерна диета не е пълноценна.

Наред с киноата и лененото семе тя оказва помощ извънредно за приемането на потребни субстанции и поддържането на здравословна телесна маса. Ако се чудите в каква композиция по какъв метод да консумирате чията, ето няколко изпитани способи, които са доказателство, че потребното може да е и вкусно:

Накисване на чиа във вода

 Накисване на чиа

Един от най-разпространените способи е накисването на чия във вода. Една-две супени лъжици се разтварят в чаена чаша вода. Ефектът е неочакван – получава се желирана примес и таман тя е потребната за организма. Чията е богата на фибри – безапелационни са експертите. Желиращата реакция на семената се оказва извънредно потребна за храносмилателната ни система. Същото се случва в стомаха ни – полученото желе има значима функционалност – то забавя превръщането на въглехидратите в захар. Нутриционистите настояват, че ежедневното изпиване на една чаша вода или чай с чия има благоприятен резултат върху храносмилането.

Чиа в сурови бонбони

Енергийните бомби, известни като сурови бонбони нормално се вършат от фурми и ядки по желание. Добавянето на чия може единствено да усъвършенства вкусовите и здравословните им индикатори. Всички артикули се смесват в блендер и най-после се оформят дребни топчета, които се овалват в какао, кокосови стърготини или филирани бадеми.

Закуска с чиа

Независимо дали приказваме за утринна или следобедна, закуската е значима, а не е за занемаряване и фактът, че би трябвало да е питателна. Накисването на чия в прясно или ядково мляко в композиция с мюсли може да даде изненадващо вкусни резултати. Добавете мед и канела, с цел да получите още по-богат на аромати здравословен крем.

Десерти с чиа

 Чиа мъфини

Същата композиция, само че с кисело мляко предлагаме на феновете на по-класическите десерти. Всеки си спомня обичайния микс сред кисело мляко и сладко от череши. Днес обаче можем да осъвременим добре познатата вкуснотия като сменяем сладкото с пресни малини и боровинки, прибавим чия и сложим един филиз мента за лукс. За феновете на по-сладките десерти предлагаме и 1 чаена лъжица мед в добавка.

Шейкове и смутита

Това е най-лесният метод да се сдобиете със здравословна бомба, богата на фибри и протеини. Протеиновите шейкове са добре познати на трениращите и чията е правилен другар по пътя към мечтаната фигура. Смутитата могат да включат овесени ядки, чия и доста плодове. Единственото, което би трябвало да извършите е да натиснете копчето на блендера.

Чиа за поръсване

 Чиа

Не забравяйте, че постоянно може да употребявате семената от чия за поръсване на вкусни салати, риба, месо, печива. Те освен ще придаде другоземен тип на ястията ви, само че и ще допринесат за здравословния ви метод на живот.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР