Съдържание:Какви са ползите на кефира? Кефирът има антибактериални свойстваКефир при

...
Съдържание:Какви са ползите на кефира? Кефирът има антибактериални свойстваКефир при
Коментари Харесай

Какво е кефир и за какво е полезен?

Съдържание:

Какви са изгодите на кефира? Кефирът има антибактериални свойстваКефир при битка с непотребните килограмиКефирът оказва помощ при алергии и астмаПодобрява имунната системаОсигурява подсилване на костите  Какво е кефир и защо е потребен?

Кефирът е ферментирала млечна напитка с гъста консистенция, с усет, сходен на киселото мляко. Ароматът е присъща специфичност на този артикул – колкото по-зрял е кефирът, толкоз по-интензивен е ароматът.

Вкусът на тази потребна напитка е кисел, леко газиран, заради наличието на въглероден диоксид, който се отделя в процеса на ферментация.

Интересното е, че кефирът се прави от краве, овче или козе прясно мляко, само че се прибавят и специфични кефирени зърна. Те са композиция от бактерии, дроджи и микроорганизми, които са богати на пробиотици, и са известни като тибетска гъба.

Какви са изгодите на кефира?

Полезните млечнокисели бактерии, съдържащи се в кефира, способстват за пречистване на червата. В тази напитка са открити към 30 варианта от тези микроорганизми, в това число:

• Lactobacillus brevis,

• Casea, Plantarum,

• Streptococcus cremoris,

• Lactis.

Кефирът има антибактериални свойства

 Кефир

Смята се, че някои пробиотици, съдържащи се в кефира, обезпечават отбраната на тялото от инфекции. Това е неповторимият за напитката пробиотик Lactobacillus kefiri.

Кефир при битка с непотребните килограми

Обикновено хората с неприятен метаболизъм, които имат затруднена функционалност на червата, се сблъскват с проблеми с тежестта. Кефирът преобразува мазнините в черния дроб в мастни киселини, след което ги трансформира в по-прости съединения и те бързо напущат тялото. Специалистите предлагат потреблението на 1 чаша кефир към 30 минути преди хранене.

Кефирът оказва помощ при алергии и астма

Според направени изследвания върху животни е потвърдено, че млечната напитка може да помогне при алергии и астма. Необходимо е да се създадат и още проучвания, с цел да се откри доколко това се отнася и за хората.

Подобрява имунната система

Кефирът съдържа доста съединения и хранителни субстанции като биотин и фолиева киселина, които оказват помощ за предотвратяване на имунната система и клетките. Кефирът укрепва тялото и го защищава от нездравословни бактерии. Полизахаридът, наименуван кефиран, също има способността да понижава холестерола и кръвното налягане.

Осигурява подсилване на костите

Остеопорозата е сериозен проблем за доста хора и се предизвиква от недостиг на калций. Още една причина да пиете повече кефир, е високото наличие на калций в напитката. Освен това в него се съдържа и извънредно значимия витамин К2, който играе основна роля в калциевия метаболизъм.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР