Съдържание:Какви ползи може да има консумацията на патешка мас? Полезни

...
Съдържание:Какви ползи може да има консумацията на патешка мас? Полезни
Коментари Харесай

Патешка мас - полезна или опасна?

Съдържание:

Какви изгоди може да има потреблението на патешка мехлем? Полезни приложения на патешката мехлем  изгоди и вреди от патешката мехлем

Патешката мехлем се употребява за подготвяне на доста деликатеси. Но потребна ли е патешката лой или в противен случай - рискова? Научете повече за нея в тази публикация!

Патешката мехлем съдържа до 51% мононенаситени мазнини, 35% наситени мазнини и 14% полиненаситени мазнини. Поддържа стабилността си даже при високи температури, заради което постоянно се употребява в пържени ястия.

Какви изгоди може да има потреблението на патешка мехлем?

Източник на здравословни мазнини - богата на мононенаситени мазнини, патешката лой е извънредно здравословна. Вярно е, че съдържа и наситени мазнини, само че мононенаситените ги обезвреждат.

Намалява равнищата на холестерола в кръвта - здравословните мазнини в кръвта съумяват да понижат равнището на " неприятния " холестерол в организма.

Има удобно влияние върху бъбреците - защото съдържа линолова киселина, патешката мехлем поддържа здравето на бъбреците. Проучване, направено върху мишки, сподели, че тази мехлем може да помогне на пациенти, страдащи от хронична бъбречна непълнота, необяснимо подпомагайки бъбречната функционалност.

Скъпоценен източник на антиоксиданти - оксидативният стрес е виновен както за появяването на признаци на стареене, по този начин и за покачвания риск от заболяване. Антиоксидантите съумяват да се борят с оксидативния стрес и се намират в доста високи концентрации в патешка мехлем.

Укрепва имунната система - богата на минерали като селен, само че и изобилни антиоксиданти, вършат патешката лой скъп съдружник на имунитета.

Поддържайте здрави кости - цялата линолова киселина, упомената нагоре, също е виновна за укрепването на костната система. Това е изключително значимо за дамите в постменопауза, които са изложени на риск от развиване на остеопороза.

Полезни приложения на патешката мехлем

Както при всяка храна, остатъкът е противопоказен. Въпреки че е здравословна храна, патешката мехлем може да аргументи огромни здравословни проблеми, в случай че се употребява всекидневно или в несъразмерни количества.

Но в случай че се употребява умерено, тялото ще се възползва от изгодите на патешката мехлем.

 пуканки с патешка мехлем

Ако не знаете по какъв начин да употребявате патешка мехлем за готвене, ето няколко елементарни и комфортни хрумвания:

Пуканки, направени в патешка мехлем вместо в масло.

Заменете зехтина в рецептите за сотирани ястия с патешка мехлем.

Знаете ли, че гъбите са по-вкусни, в случай че ги пържите в този тип мехлем.

Брюкселско зеле, бейби моркови, само че също и пържено пиле могат да се подготвят в патешка мехлем.

Друга композиция, възхвалявана от готвачите, е тази, направена от картофи и патешка мехлем. Тя ще придаде на картофите специфичен усет, само че и онази съвършена златиста коричка, която от дълго време желаете да получите.

Тъй като има висока точка на горене, патешката мехлем може да се употребява за пържене.

Майонезата може да се направи с патешка лой вместо със слънчогледово олио.

Хлебните произведения могат да се подготвят и с патешка мехлем. Тази лой придава пухкава текстура и специфичен усет на хляба и сладкишите, тъй че си заслужава да опитате.

Запържете морски блага в патешка мехлем и ще получите извънредно вкусно ядене, само че и доста добре изглеждащо.

Без значение по какъв начин решите да ядете патешка мехлем, уверете се, че не прекалявате. Ако страдате от сърдечно-съдови болести или диабет, консултирайте се с Вашия доктор по отношение на количеството животинска мехлем, позволено за консумация.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР