Съдържание:Как влияе кафето на кръвното? ‹›Препоръчано за теб:Загряващи пластири при

...
Съдържание:Как влияе кафето на кръвното? ‹›Препоръчано за теб:Загряващи пластири при
Коментари Харесай

Как влияе кафето на кръвното?

Съдържание:

Как въздейства кафето на кръвното?  Как въздейства кафето на кръвното ‹›  Загряващи пластири при болки и контузии Препоръчано за теб:Загряващи пластири при болки и травми20.00 лева.Виж ››

Едва ли има човек, който да не харесва аромата на вкусно кафе, с което огромна част от нас стартират деня си. Относно тази ободряваща напитка съществуват разнообразни отзиви и гледни точки, като да вземем за пример при осъществяването на редица диагностични проучвания се предлага да не се приема преди този момент кафе, защото то води до повишение на кръвното.

Как въздейства кафето на кръвното?

Въпреки това всеобщо мнение за въздействието на кафето, към момента няма съответни доказателства, че постоянната му приложимост може да докара до сърдечни проблеми или епизодично повишаване на кръвното. По-скоро то е много нищожно, като също по този начин няма съответни доказателства, които да потвърждават това, че при постоянно пиянство на кафе може да се усили риска от хипертонична болест да вземем за пример.

Интересен факт е това, че въпреки това, доста от направените в последните години проучвания демонстрират тъкмо противоположното, т.е. кафето оказва позитивно въздействие на нашата сърдечна сърдечно-съдова система.

Голяма част от експертите са на мнение, че това е много самостоятелно, като по този начин въздействие оказва освен кафето, само че и като цяло, какво е вашето общо здравословно положение. Така с цел да си отговорите на въпроса дали можете да пиете кафе, би било добре да си извършите дребен тест. За задачата изпийте една чаша кафе, след което просто си измерете кръвното, а също по този начин пулса 3 пъти през 5 минути.

Ако забележите, че тези ваши витални индикатори са се покачили с 10 или повече пункта, тогава вие сте от хората, които са чувствителни към кафето и следва да се въздържате от приема му, в случай че имате някакви сърдечни проблеми, само че и като цяло е добре да ограничите в този случай приема на тази напитка.

 Кое въздейства на кръвното налягане

Ако обаче след опита видите, че вие се чувствате добре и нямате никакво пoвишаване на виталните ви индикатори, тогава можете да пиете кафе без да въздейства на кръвното ви и да употребявате другите артикули, където то се съдържа. Все отново не прекалявайте, тъй като постоянно е значимо да си знаете границата, като тук това са 2 чаши на ден. Най-добре е да изберете кафето на зърна, а не разтворимото, защото то е много по-чисто и качествено.

В никакъв случай не злоупотребявайте с другите питиета с кофеин, като да вземем за пример енергийните, тъй като там той е в стремително огромни дози, които могат да имат даже рисков резултат, изключително в случай че имате някакви хронични сърдечни проблеми.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР