Съдържание:Чистете цялата къща накуп, не стая по стаяСъберете всичките си

...
Съдържание:Чистете цялата къща накуп, не стая по стаяСъберете всичките си
Коментари Харесай

Ефикасни методи за почистване на дома

Съдържание:

Чистете цялата къща вкупом, не стая по стаяСъберете всичките си почистващи препарати на едноПодредетеЧистене на прахуляк и прахосмукачкаИзмийте огледалата и прозорцитеИзбършете електроуредите и твърдите повърхностиСъсредоточете се върху вани, умивалници и тоалетниМинете с метлаПрахосмукачкаЧистете с компания  Ефикасни способи за разчистване на дома

Чистенето не е най-приятната задача. Затова всички се чудим по какъв начин по-лесно и по-бързо да почистим дома си.

Повечето новаци не са сигурни дали първо би трябвало да избършат праха или да пуснат прахосмукачката. Чудят се дали да почистят кухнята преди банята или назад.

Следвайте това управление за ефикасно почистване на дома малко по малко, което се основава на дълготраен опит, с цел да се възползвате оптимално от времето си и бързо да почистите къщата си:

Чистете цялата къща вкупом, не стая по стая

Почистването е доста по-ефективно, в случай че вършиме едно нещо, да вземем за пример, пускате прахосмукачката и минавате цялата къща. Ако извършите по този начин, няма да ви омръзне и да си мислите, че повтаряте една и съща безсмислена активност, започвайки една и съща задача още веднъж и още веднъж.

Съберете всичките си почистващи препарати на едно

 Препарати за разчистване на дома

Независимо дали става дума за кофа или нещо други, значимо е, че всички артикули за разчистване са на едно портативно място. Това доста улеснява работата. Така няма да губите време в търсене на парцал или гъба. И ще си спестите доста време.

Подредете

Преди даже да започнете да чистите, вървете във всяка стая и подредете разхвърляните движимости. Вдигнете всички движимости като списания, хартийки и всевъзможни други неща, които ви се пречкат. Решете дали да го хвърлите, приберете или дарите.

Чистене на прахуляк и прахосмукачка

 Почистване на прахуляк в дома

Преди да започнете да бършете праха, уверете се, че сте спрели електричеството. Почистете всички мебели деликатно, в това число и от долната им страна. Минете парапетите, рамките за фотоси, телевизионните екрани. За труднодостъпните места, използвайте микрофибърни кърпи. Сменете чаршафите в спалнята, откакто избършете праха.

Измийте огледалата и прозорците

Използвайте микрофибърна забрадка и препарат, след което минете със изсъхнал и чист парцал.

Избършете електроуредите и твърдите повърхности

 Почистване

Минете с парцал и препарат електроуредите, плотовете в кухнята, шкафовете, бравите на вратите, копчетата за лампите, отдалечените, телефоните. Трябва да дезинфекцирате деликатно някои от тези повърхности, с цел да сте сигурни, че няма да пипате по микроби.

Направете си нетоксичен антисептичен разтвор, като смесите една четвърт до половин чаша бял или ябълков оцет с чаша вода.

Съсредоточете се върху вани, умивалници и тоалетни

Напръскайте с препарат кухненската мивка, по-късно мивката в банята, ваната, тоалетната, душовете. Изчакайте да постоят малко и по-късно забършете. Не забравяйте да избършете вътрешността на микровълновата печка. Когато сте в кухнята, уверете се, че сте изхвърлили боклука.

Минете с метла

Почистете с метла пода на кухнята и банята. Започнете да почиствате от най-отдалечения ъгъл на стаята и се придвижвайте обратно към вратата.

Прахосмукачка

 Почистване на дома с прахосмукачка

Когато пуснете прахосмукачката, не се тормозете да повдигате всеки предмет. И не спирайте да се движите. Минете през всички стаи, килимите, диваните, коридорите.

Чистете с компания

Ако чистите с различен човек, освен че ще приключите по-бързо, само че и ще е по-забавно. Делегирайте задания на всеки член от фамилията. Така всеки ще знае какво да прави и няма да си пречат.

Някои от тези неща няма потребност да вършиме всяка седмица, да вземем за пример, да миете прозорците или да перете килимите. Но е значимо да поддържате дома си чист, с цел да сте здрави.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР