Съдържание:1. Устройство и често срещани проблеми2. Спрете работа3. Проверете диска4.

...
Съдържание:1. Устройство и често срещани проблеми2. Спрете работа3. Проверете диска4.
Коментари Харесай

Как да възстановим повреден твърд диск?

Съдържание:

1. Устройство и постоянно срещани проблеми2. Спрете работа3. Проверете диска4. Обърнете се към специалисти5. Опитайте сами да възстановите твърдия диск  компютър с развален корав диск

Както всяко едно устройство, по този начин и твърдият диск може да се повреди. В този случай е добре да сте осведомени с вероятните аргументи това да се случи, с цел да сте по-внимателни идващия път, само че и да знаете по какъв начин сами можете да го поправите.

1. Устройство и постоянно срещани проблеми

Всеки корав диск е формиран от няколко съставния елемент. В долната част се намира контролната платка, която управлява самата работа. Вътре в херметически затворения корпус се намират металически и стъклени пластини, на които в действителност се съхранява цялата информация. Те се въртят върху шпиндела, а над тях е ситуиран блок от магнитни глави (BMG), който чете и записва информация.

Така да вземем за пример инцидентните удари могат да доведат до проблеми с работата на BMG или шпиндела, като по този начин контролерът изгаря от получилото се пресилване и надлежно некачественото зареждане.

2. Спрете работа

При пораждане на проблем с диска, е значимо да спрете работата му допустимо най-бързо. Поради повреди на механичната част, всяко едно последващо задвижване може единствено да утежни казуса. За да се усилят възможностите да се възвърне устройството сполучливо и данните на него, не го използвайте, откакто видите, че има някакъв проблем. Изключете компютъра, а ако ползвате външен корав диск, тогава следва да го извадите безвредно и да изключите USB кабела.

3. Проверете диска

Ако по време на работата му чуете странни звуци, като да вземем за пример прещракване, тогава е най-добре незабавно да се свържете със експерти. В никакъв случай не го разглобявайте сами, защото по този начин няма да е допустимо сами да възстановите данните на него.

Ако сходно нещо не се следи, тогава проверете устройството по следните способи:

- уверете се, че устройството е намерено в BIOS;

 възобновяване на развален корав диск

- свържете устройството към различен компютър;

- проверете диска благодарение на специфични помощни стратегии.

4. Обърнете се към експерти

Ако информацията за вас е доста скъпа, тогава се обърнете за помощ към експерти, които ще ви оказват помощ да възстановят твърдия диск, само че и да не се загуби скъпата информация на него.

5. Опитайте сами да възстановите твърдия диск

Ако файловете и документите не са ви жизненоважни, тогава можете да опитате да възстановите устройството сами по следните способи:

Почистете контактите - както и при всички устройства, тук също може да се получи окисление на съединенията. Това може да докара до неточна работа на устройството и неточности. За да премахнете казуса, просто ги почистете с елементарна гумичка или с чист етилов алкохол.

Замразете диска в ледник - този вид е единствено краткотраен, само че ще ви помогне да възстановите твърдия диск. Най-често се употребява в качеството си на финален късмет, с цел да може да се копира бързо значимата информация, само че въпреки всичко имайте поради, че по-късно устройство дефинитивно ще спре да работи.

Шансът в тези случаи не е огромен, само че въпреки всичко е допустимо това да помогне. Имайте поради, че първо би трябвало да възстановите информацията, която се съхранява на устройството.

Има доста безвъзмездни и платени стратегии за това. И въпреки всичко помнете, че възобновяване на диска не е толкоз елементарно, по тази причина нашия съвет е по-добре да се обърнете към експерти, които да ви оказват помощ с тази задача.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР