Съдържание:1. Пране на обувки на ръка2. Пране на обувки в

...
Съдържание:1. Пране на обувки на ръка2. Пране на обувки в
Коментари Харесай

Как да перем обувки?

Съдържание:

1. Пране на обувки на ръка2. Пране на обувки в пералня3. Пране на обувки в химическо почистване  Пране на обувки

Когато става въпрос за пране на облекла, всеки от малко малко оправен човек не би се затруднил, тъй като на всички облекла има етикети по какъв начин и на каква температура да се перат. Какво ще вършиме обаче, в случай че желаете да изперете обувките си? Тук ще ви покажем 3-те вероятни разновидността и какво би трябвало да знаете по отношение на тях.

1. Пране на обувки на ръка

Прането на обувки на ръка като цяло е доста по-щадящо за обувките, в сравнение с в случай че ги пуснете в пералнята. Най-малкото тъй като не можете да ги изперете на толкоз високи обороти, стига да не сте вълшебник. Препоръчително е да перете обувките на ръка с доста малко препарат, разперен в хладка вода.

Препаратът би трябвало да е съгласуван с цвета на материята, от която са направени обувките, като тук е момента да споменем, че кожени и велурени обувки въобще не е целесъобразно да се перат от вас, а да се предават на професионална компания за пране на обувки.

 Спортни обувки

Маратонки, кецове, гуменки, джапанки и други текстилни или гумени обувки се перат, като се накисват за към 10-15 мин, след което с четка се обработват, с цел да се отстранен всички мръсотии по тях. Изплакват се доста добре и се оставят да се сушат, само че не на директна слънчева светлина или пък до топлинен източник. Това ги поврежда.

2. Пране на обувки в пералня

За тази цел би трябвало да имате съответната стратегия за пране на обувки в пералня. Ако не разполагате с такава, не ви предлагаме да експериментирате. В пералня още веднъж се перат единствено текстилни обувки, а не кожени или велурени, а изсушаването им става по същия метод, както в случай че ги перете на ръка. Просто ще спестите труд, а и обувките ще изсъхнат много по-бързо.

3. Пране на обувки в химическо почистване

 Изпрани обувки

Доскоро в България имаше единствено общоприетото химическо разчистване на облекла, само че към този момент можем да се възползваме и от услугите за професионално пране на обувки, дамски чанти, портфейли и така нататък Да, няма безвъзмездни услуги и тези не са от най-евтините. Но почистването е професионално и с професионални препарати.

Ако не можете да си позволите сходна услуга всякога, когато обувките ви се замърсят, то ви предлагаме да се възползвате от нея когато сменяте сезонния си дрешник - прибирате зимните или летните обувки за идващия сезон. Така те ще се запазят " като нови " за идващото им потребление!

Ако пък решите да си вземете нови обувки, разгледайте тези разгласи за обувки.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР