Съдържание:1. Договорен режим посредством брачен договор2. Законов режим на разделеност3. Законов режим на

...
Съдържание:1.	Договорен режим посредством брачен договор2.	Законов режим на разделеност3.	Законов режим на
Коментари Харесай

Как и за какво се сключва предбрачен договор

Съдържание:

1. Договорен режим чрез сватбен договор2. Законов режим на разделеност3. Законов режим на общественост  подписване на предбрачен контракт Снимка: Free-Photos / pixabay.com

Предбрачният контракт е документ, който се оказва все по-популярен измежду българското общество в последните години. Модерният свят предлага тази процедура като превантивна мярка против неприятния вероятен сюжет за един брак.

Под предбрачен контракт се схваща предварителна писмена спогодба сред двама души, която е формирана от известни правила, които ще важат при обстановка на бракоразвод. Основната функционалност на този документ е да обезпечи успокоение и да предотврати появяването на непотребни спорове при съответна разлъка.

Документът може да бъде възприеман още като предварителна спогодба на междусъпружески връзки. Той може да бъде подписан според три форми:

1. Договорен режим чрез сватбен контракт

Този пребрачен контракт се подписва за уреждането на елементи по връзки на споделеното имущество, права във връзка с разноските, както и управляването на парцели, които са добити преди сключването на брака.

С подписването на този контракт се откриват правила за деяние при постъпването на възможен бракоразвод. С негова помощ се разделя имущество и се уреждат се наложителните облагаеми издръжки от едната и от другата страна на развода.

2. Законов режим на разделеност

Това е по-смекчената форма за писмено споразумяване на следствията от развода. В този контракт се разпорежда всяка добита благосъстоятелност по време на брака да остане за нейния собственик и след неговото преустановяване. Това договаряне в огромна степен улеснява процедурите към развода и разпределянето е ясно обособено.

В случай на настойничество върху деца, могат да се проучват дейностите на двете страни, както и приходи, метод на живот и грижи за децата. Обикновено този законов режим се урежда посредством декларация, попълнена от двете страни на брака.

3. Законов режим на общественост

Този режим не обвързва страните на брака с авансово споразумяване на връзките. Това значи, че двамата души избират да бъдат в положение на „ общественост “. Всички добити имущества – парцели, коли и други, се разпределят по равно на двете страни.

В случай на бракоразводно дело, те се разпределят, без значение на чие име са записани. Този законов режим се смята за обичайния метод, по който протичат нормално браковете. В него се срещат рисковете на вероятни финансови спорове след развода, само че най-оптималният вид е този, да не се стига до подобен край.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР