Съд в предявил нови обвинения срещу отстранените от власт цивилни

...
Съд в предявил нови обвинения срещу отстранените от власт цивилни
Коментари Харесай

Нови обвинения срещу противниците на хунтата в Мианмар

Съд в предявил нови обвинявания против отстранените от власт цивилни водачи Аун Сан Су Чжи и, предава ТАСС.
Сега те са обвиняване в подстрекателството към метежа в сходство с раздел 505 (b) от Наказателния кодекс на Мианмар. Става дума за разпространяване на информация, която може да „ посее боязън или да провокира паника (сред населението) “ и „ да наруши публичното успокоение “.
 Гутериш упорства за неотложно прекъсване на репресиите в Мианмар Гутериш упорства за неотложно прекъсване на репресиите в Мианмар
В понеделник шефът на Организация на обединените нации Антониу Гутериш се разгласи против " бруталната мощ ", употребена от тези, които стоят зад преврата в Мианмар, и...
Съдебното съвещание се състоя по видеовръзка, с помощта на която се появи за пръв път обществено от слагането й под домакински арест на 1 февруари. Адвокатът й не е бил позволен до подзащитната си. Поради той е изправен пред разнообразни затруднения и изяснявания на детайлности по делото. Следващото правосъдно съвещание е на 15 март.
Преди това Аун Сан Су Чжи бе упрекната в нарушаване на закона за вноса и износа, тъй като при обиск в дома й е бяха открити шест уоки-токита, които били нелегално въведени в страната. По-късно против нея бяха предявени обвинявания на нарушаване на закона за очистване на следствията от стихийни бедствия, в това число за осъществяване на предизборна акция в изискванията на коронавирусната зараза. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР