Съд в Марсилия наложи присъди от осем месеца до четири

...
Съд в Марсилия наложи присъди от осем месеца до четири
Коментари Харесай

Френски съд прати в затвора 15 души от три държави за преработка и продажба на негодно конско месо

Съд в Марсилия наложи присъди от осем месеца до четири години на 15 души от Франция, Белгия и Нидерландия по дело за машинация с конско месо, заяви ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Съдът призна, че подсъдимите са преработвали негодно за консумация от хора конско месо в огромен и проведен мащаб, оповестява вестник " Прованс ". Водени от желанието за облага, те са употребявали подправени конски паспорти, печати и други манипулирани медицински документи, с цел да пуснат в оборот негодното за консумация месо, съобщи ръководителят на съда Селин Балерини, до момента в който обявяваше присъдата.

Съдът дефинира като съществени причинители белгийски търговец на коне на едро и негов сътрудник от Нидерландия. И двамата получиха присъди от четири години затвор, две от които условно. На белгиеца, който е поръчал да бъдат заклани стотици негодни коне в Южна Франция, е наложена и санкция в размер на 100 000 евро (107 417 долара). Холандецът би трябвало да заплати санкция в размер на 75 000 евро.

Френски търговец на едро на конско месо получи четири години затвор, три от които условно. Търговецът, който е снабдявал с конско месо месарите в Южна Франция, също би трябвало да заплати 75 000 евро санкция.

Твърди се, че измамата с конско месо е осъществявана в продължение на пет години от 2010 до 2015 година

В обособен развой, който към момента продължава, обвиняването твърди, че коне от лабораторна плантация на фармацевтична компания, които са били неразрешени за консумация от хора, са били заклани и продадени за консумация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР